ANANASŲ ŠARLOTĖS
kokoso biskvitas
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymo
1/4stiklinės cukraus, padalinti i dvi dalis
odele nuo 1 citrinos,labai smulkiai supjaustyta
3 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 stiklinė kokoso tarkiu
1.Prišildyti orkaitę iki 175 temp., paruošti padėklą kuriame bus kepama. Geriausia iškloti sviestiniu popieriumi.
2.Suplakti kiaušinio trynius su puse cukraus normos iki balkšvai geltonų putelių. Atskirame inde suplakti kiaušinio baltimus iki nestandziu puteliu , supilti likusi cukrų ir toliau plakti kol putos bus standžios. Kiaušinio baltymus ir kiaušinio trynio masę palengva išmaisyti, įdėti citrinos odelę, miltus, krakmolą. Viską labai atsargiai išmaišyti.
3. Sudėti masę i kepamą padėklą, apiberti kokoso tarkiais. Bet nukratyti kokoso likuti ir kepti 15 minučių iki gelksvai rudos spalvos.
Ananaso bavarijos kremas
1 su kaupu šaukštelis želatinos
0,5 stiklines ananaso sulčių padalinti i dvi dalis
3 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymo
4 šaukštai cukraus
0,5 stiklines plaktos grietineles
1. Išmirkyti ir ištirpinti želatina 1/4 stkl. ananasų sultyse. Užvirti likusias sultis.Vos, vos suplakti kiaušinio trynius su cukrumi. Sultis pamažu pilti ant kiaušinių masės ir ant mažos ugnies pastoviai
maišant virti kol masę dengs šaukštelio kuprelė, o perbraukus pirštu linija laikysis nepajudejus iš vietos. Leisti atšalti. Perkošti per koštuvėlį kiaušinių ir sulčių masę ir į ją sudėti želatinos masę. Suplakti kiaušinio baltymus iki kietų putelių. Suplakti grietinėlę. Labai atsargiai įmaišyti kiaušynio baltymo puteles ir grietinėlę. Sudėti sumaišytą masę į atšaldytą ananaso ir želatinos masę.
Paruošti formeles galima įvairiais būdais, pvz .supjaustyti juostelemis ir išdelioti i formeles išiligai, o galima ir pripjaustyti daug mažiukių juostelių ir išdelioti kaip širdis geidžia poto išpurkšti arba su teptuku ištepti ananaso sultymis. Su konditerijos maišeliu išspausti ananaso kremą. Sulyginti su mentele arba šaukštu ir dėti į šaldytuvą 2 val., o geriausia visai nakčiai. Išėmus is formeles sutepti paviršių su ananaso sultimis. Papuošti ant lėkštės su aviečiu padažu arba aivos padažu, visokiais vaisiais, ypač tropiku vaisiai labai tinka.