ARBATOS KREMAS SU RAZINOMIS
(4 porcijos)
2 kiaušiniai
4 šaukštai razinų
10 šaukštų romo
4 šaukštai juodos arbatos
250 g grietinėlės
80 g cukraus
2 šaukšteliai želatinos
1 pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai citrinos sulčių
1/2 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
Razinas nuplauiti, nusausinti ir pamerkti 2 val. į romą. Arbatžoles užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti 5 min., kad ištrauktų. Perkošius įspausti citrinos sulčių, įberti citrinos žievelės. Atvėsinti.
Arbatoje išbrinkinti želatiną, pakaitinti įstačius į karšto vandens indą, kad želatina išsilestų. Paruoštus drebučius dėti į šaldytuvą.
Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purios masės. Supilti romą, kuriame mirko razinos.
Į grietinėlę suberti vanilinį cukrų, išplakti plakikliu ir sumaišuti su pradedančia stingti arbata ir kiaušinių mase (truputį grietinėlės palikite papuošimui). Įbėrus 3 šaukštus razinų, viską sumaišyti.
Masę sudėti į desertinius indelius ir laikyti šaldytuve, kol sustings.
Patiekiant puošti grietinėle (išspausti per konditerinį maišelį) ir likusiomis razinomis.