Bananai meduje


Tešlai:
80 g miltų,
2 šaukštai kukurūzų krakmolo,
14 šaukštelio kepimo miltelių,
150 ml vandens,
1 kiaušinio baltymas,
1 šaukštelis sezamo aliejaus,
4 bananai,
2 taukštai sezamo sėklų,
žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus kepimui,
5 šaukštai medaus,
1 citrinos sulčių.

Dubenėlyje sumaišome miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius. Maišydami pamažu supilame vandenį, kiaušinio baltymą ir sezamo aliejų. Bananus nulupame, supjaustome į 8 vienodus gabalėlius. Plokščioje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies be riebalų pakepiname sezamo sėklas, kol šiek tiek paruduos. Kepdami keptuvę retkarčiais pakratome, išimame sezamo sėklas, atvėsiname. Kepimo inde įkaitiname aliejų, bananų gabalėlius pamirkome į tešlą ir verdame aliejuje 3-4 minutes, kol jie įgaus šviesiai rusvą atspalvį. Kiaurasamčiu išgriebiame ir padedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Puode maišydami pakaitiname medų su citrinos sultimis ir užpilame ant bananų. Pabarstome sezamo sėklomis.