Braškių ir arbūzų desertas


Jums reikės:
250g braškinių ledų,
2 šaukštų grietinėlės,
2 šaukštų vyšnių arba trešnių,
100g braškių, ketvirčio arbūzo,
pusės meliono,
šaukšto cukraus pudros,
taurelės baltojo portveino,
2 šaukštų migdolų drožlių.

Ledus sudėkite į indelį ir 10 min. palaukite, kad truputį suminkštėtų. Į kitą indelį supilkite grietinelę ir suplakite. Sumaišykite su ledais. Masę sudėkite į 4 žiedo pavidalo formeles. Uždenkite aliuminio folija ir 3 val. įdėkite į šaldiklį. Supjaustykite melioną ir arbūzą, pašlakstykite puse kiekio portveino ir pabarstykite cukraus pudra. Įdėkite į šaldytuvą 30 min. Vyšnias ir braškes nuplaukite, braškes supjaustykite gabaliukais. Ledų masę sudėkite į lėkšteles, žiedelius papuoškite vaisiais ir migdolų drožlėmis. Pašlakstykite likusiu portveinu.