Ispaniškos spurgos Churros – vakarėlių vieno kąsnio desertas

Ispaniškos spurgos Churros – vakarėlių vieno kąsnio desertas

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Jau seniai norėjau išbandyti šias spurgas, bet tai gaila buvo dėl jų vienų visą butelį aliejaus naudoti, tai neturėjau tinkamo antgalio, kad jas išspausčiau (tiesa, tas, kurį dabar naudojau, pasirodo, buvo kiek per mažas, bet nieko tokio), tai trūko laiko, tai noro, tai dar ko nors… Galų gale prisiruošiau. Nežinau, ar gaminčiau dar kartą. Nebent užkluptų netikėti svečiai, ir reikėtų kokio nors deserto čia ir dabar. Nes “churros” pagaminamos itin greitai, o ir produktai labai paprasti.

Pastabos:

  • Kad jas išspausčiau, naudojau konditerinį maišelį ir tokį dekoravimo kremui skirtą antgalį, įtariu jis buvo per mažas, nes spurgos išėjo labai plonos (maždaug piršto storumo), o gal jos tokios ir turi būti?
  • Ragavau iškart iškepusias ir porą valandų pastovėjusias, iškart iškepusios jos labai skanios, traškios, o pastovėjusios praranda savo privalumus.
  • Jokio šokoladinio padažo nedariau, bet jei gaminate kokiam nors vakarėliui ir valgysite iškart, pasidarykite, jis čia labai tiks (padažą rasite originalaus recepto nuorodoje).

Privalumai: labai greitai padaromos iš produktų, kurie dažniausiai randami kiekviename šaldytuve.
Trūkumai: reikia valgyti iškart.
Kam patiktų: vakarėlių publikai, nes labai patogus vieno kąsnio desertas.
Įvertinimas: 7/10

Receptas (dariau nedidelį kiekį – išėjo apie 40 vieno kąsnio spurgų):

125 g. vandens

50 g. sviesto

žiupsnelio druskos

15 g. rudojo cukraus

65 g. miltų

1 kiaušinis

Apvoliojimui: 100 g. cukraus ir 1 a.š. cinamono

Gaminimas:

Į nedidelį puodą supilkite vandenį, įberkite druską, cukrų, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Statykite ant viryklės ir kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite kaitrą ir per vieną kartą įdėkite visus miltus. Gerai išmaišykite, kol viskas sušoks į vieną gumulą. Pakaitinkite dar porą minučių. Nuimkite nuo kaitros ir masę šiek tiek atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite masę į konditerinį maišelį. Puode įkaitinkite aliejų ir į jį spauskite maždaug piršto ilgio “sliekus” (aš spaudžiau ir nukirpdavau su žirklėmis), virkite keletą minučių, kol gražiai paruduos. Išėmus dėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai, paskui apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.

Ragaukite iškart.

Originalus receptas: https://ingasweeterie.blogspot.lt/2015/10/ispaniskos-spurgos-churros-churros.html
Ispaniškos spurgos “Churros”