Kavos pudingas

Kavos pudingas

Kavos pudingas tai tikras gėris – kava ir desertas viename!

8 porcijoms reikės:
2 šaukštų želatinos,
4 šaukštų šaltos kavos,
3 stiklinių karštos kavos,
100 g karčiojo šokolado,
3/4 stiklinės cukraus,
žiupsnelio druskos,
1/2 šaukštelio mėtų lašelių,
2 stiklinių grietinėlės.

Papuošti:
plaktos grietinėlės,
šokoladinių puošmenų.

Želatiną užpilkite 4 šaukštais šaltos kavos. Atidėkite, kai ji išbrinks, supilkite karštą kavą ir gerai išmaišykite. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpdykite virš garų. Maišydama pamažu supilkite kavą su želatina, įberkite cukraus, druskos ir supilkite mėtos lašelius. Maišykite kol cukrus visai ištirps. Tada šiek tiek leiskite atvėsti.
Grietinėlė suplakite ir sudėkite į atšaldytą kavą. Viską supilkite į riebalais išteptą apvalią maždaug 8 stiklinių talpos formą. Tada ją įdėkite į šaldytuvą trim valandom, paskui iš formos iškrėskite į lėkštę. Papuoškite plakta grietinėle ir šokoladinėmis puošmenomis.