Kavos pupelės šokolade
Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Tikriems kavomanams 😉 Kavos pupelės šokolade tikras hitas jau N laiko ir ko gero niekada nenusibos – tuo labiau, kad paprasta pasidaryti patiems.
Reikės:
Kavos pupelių,
Šokolado tirpinimui.
Šokoladas tirpinamas dvigubame inde – vienas indas ant viryklės pripilamas vandens, į jį įstatomas kitas indas, kuriame tirpsta šokoladas. Antrasis indas kaista nuo pirmajame esančio vandens garų. Taip palaikoma optimali temperatūra, šokoladas neužverda, yra tirštesnis ir lengviau limpa prie pupelių.
Į ištirpusį šokoladą suberk kavos pupeles. Išmaišyk.
Tuomet su šakute ištrauk pupeles ir dėk ant kepimo popieriaus. Taip, darbas ilgas po vieną pupelę gaudant, tačiau verta.
Visgi jei tai trunka per ilgai, galima gudrauti – daryti pupelių „inkiliukus”. Trauk po kelias pupeles ir dėk į mažyčių keksiukų-saldainiukų popieriukus.
Palaikyti šaldytuve valandą laiko, kad atvėstų ir sustingtų. Ir viskas. Skanaus!