Kondensuoto pieno keksiukai
Recepto autorius: Skanėstai
Prieš akis visas sausis. Jis ne šiaip visas, jis visas LAISVAS. Atostogos taip sakant. ? Nemoku apsakyti, kaip gera miegoti kiek tik norisi, planuotis dienas kaip tik šauna į galvą, veikti tai, kam anksčiau nebūdavo tiek daug laiko… Todėl sausis man labai brangus, jį skiriu vidiniam (ir ne tik) tobulėjimui: skaitymui, gaminimui, grožio procedūroms, geriems filmams, vakarams su vynu, stalo žaidimams ir gerai nuotaikai. ? Čia tam tikras švenčių tęsinys. O kokios šventės be dailių, saldžių, minkštų torčiukų?
12 keksiukų:
- 3 kiaušiniai (manau kitą kartą užtektų ir 2)
- kondensuoto pieno indelis
- 50 g sviesto
- 180 g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
Eiga:
Kiaušinius suplakti, plakant supilti kondensuotą pieną. Sviestą išlydyti ir supilti į kiaušinių masę, išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Supilstyti tešlą į formeles, kad nuo viršaus liktų 1cm tarpas. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35min. Viskas!
Keksiukai gaunasi purūs ir minkšti, tačiau kitą kartą bandyčiau į tešlą įmaišyti kokios nors rūgštesnės uogienės – dėl drėgmės. Su arbata – puikiausias desertas. Manasis ragautojas pilnais žandais naikino šiuos pyragaičius, vadinasi – skanūs. ?