Kriaušės su šokoladine varške
4 didelės kriaušės, 2 šaukštai cukraus, 0,5 citrinos, 250 g. varškės, 1 šaukštas medaus, 50 g. šokolado, vanilininio cukraus.
Nuluptos kriaušės perpjaunamos išilgai ir išimamos sėklidės. Užvirinama 1 stiklinė vandens, supilamos citrinos sultys, cukrus, vanilinis cukrus, sutarkuota citrinos žievelė. Į verdantį sirupą sudedamos kriaušės ir pavirinamos ant silpos ugnies 20 minučių. Aršaldytos sirupe kriaušės išimamos ir sudedamos po dvi puseles į plokščią stiklinį pusdubenį.Likęs sirupas pavirinamas, kol lsutirštėja ir supilamas į pertrintą varškę. Varškė išsukama, sukant supilamas ištirpintas šokoladas ir medus. Kremas per švirkštą vainikėliu dedamas aplink kriaušes. Pabarstoma tarkuotu šokoladu.