Ledų, pistacijų ir ananasų desertas


Jums reikės:
300g pistacijų ledų,ananaso,
2 šaukštų grietinėlės,
šaukšto cukraus,
2 šaukštų smulkiai supjaustytų pistacijų,
citrinos sulčių,
4 šaukštų degtinės,
12 supjaustytų migdolų.

Pusę migdolų susmulkinkite ir sumaišykite su puse pistacijų. Ananasą nulupkite, išpjaukite šerdį, minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais, o paskui ketvirčiais. Supjaustytą ananasą sudėkite į indelį, pašlakstykite pusės citrinos sultimis, degtine ir pabarstykite cukrumi. Uždenkite aliuminio folijos lakštu ir įdėkite į šaldytuvą. Ledus sudėkite į indelį ir palaukite, kol kiek suminkštės. Grietinėlę suplakite ir sudėkite į indą su ledais. Suberkite migdolus, sumaišytus su pistacijomis. Viską lengvai sumaišykite. Uždenkite ir įdėkite į šaldiklį mažiausiai 3 val. Į keturias lėkšteles sudėkite ananaso griežinėlius, pašlakstykite likusiomis citrinos sultimis. Ant kiekvienos porcijos dėkite ledo rutuliukus, pabarstykite likusiais migdolais ir riešutais.