Meksikietiškas karštas šokoladas


(6 porcijos)
Puikaus skonio karštas šokoladas su cinamono prieskoniu.
6 puodeliai pieno
0,5 puodelio cukraus
85 g karčiojo šokolado, susmulkinto
1 šaukštelis malto cinamono
2 suplakti kiaušiniai
2 šaukšteliai vanilės
plakta grietinėlė

1. Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį pieno, cukrų, šokoladą ir cinamoną. Virkite virš vidutinės-mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Po truputį supilkite likusį pieną. Virkite maišydami iki pienas bus karštas, beveik verdantis. Neužvirkite.
2. Po truputį supilkite 1 puodelį karšto pieno mišinio į kiaušinius, tada supilkite gautą mišinį atgal į indą. Maišydami virkite virš mažos ugnies 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę. Suplakite mikseriu iki putų.
3. Supilkite karštą šokoladą į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.