Morengas su braškėmis
Reikės:
100 gr kiaušinių baltymų;
200 gr cukraus;
plaktos grietinėlės;
braškių ar kitokių uogų;
jei turite smulkintų migdolo riešutų.
Plakite kiaušinių baltymus kol pabaltuos, tęsiant plakimą berkite po truputį puse reikalingo cukraus. Kai baltymai pasidarys blizgantys ir tvirti, (na ir isradimas tas Kitchen Aid 🙂 nustokite plakti ir įmaišykite likusį cukrų bei migdolus. Kepimui reikės orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių, pašovus morengą iš karto sumažinkite temperatūrą iki 110 ir kepkite vieną valandą. Kai atšals, ant viršaus dėkite „klecka” plaktos grietinėlės, uogų, riešutų bei cukraus pudros.
Pastabos:
Riesutus pries trinant deretu gerokai pakept orkaitej kad paruduotu truputi. Taip skaniau. Kepimo laikas paskaiciuotas merengams kurie drebti is delno didumo sauksto ir kepami orkaitej su puciamu oru.