Obuolių saldėsis


6 dideli obuoliai,
2 šaukštai citrinos sunkos,
pusė stiklinės cukraus,
po 1/4 stiklinės miltų ir avižinių dribsnių,
pusė šaukštelio cinamono miltelių,
2 šaukštai sviesto.

Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Sumaišyti cukrų, miltus, avižinius dribsnius ir maltą cinamoną. Supjaustytus obuolius pašlakstyti citrinos sunka ir palaikyti uždengus apie 15 min. Apkepo indą patepti sviestu. Lygiai pažerti 1 šaukštą dribsnių mišinio, uždėti vieną eilę obuolių skiltelių ir vėl kartoti. Viršutinius sluoksnis turi būti avižinių dribsnių. Ant viršaus uždėti mažų sviesto gabalėlių. Kepti karštoje orkaitėje apie 40 min. Tinka su vaniliniais ledais.