Sūdytos karamelės pyragas su obuoliais

Sūdytos karamelės pyragas su obuoliais

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt

Itin paprastas, subtilaus skonio ir lengvai paruošiamas pyragas.

Reikės:

  • 250 g atšildytos sluoksniuotos tešlos,
  • 2 vidutinio dydžio obuoliukų,
  • 2 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto,
  • 3 arbat. šaukšt. rudojo cukraus,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 1/4 karamelės (pirktinio padažo ar pasidaryto),
  • Jūros druska.

Įkaitink orkaitę iki 220 laipsnių karščio.
Plonais griežinėliais supjaustyk obuolius. Sudėk į didelį dubenį ir apipilk citrinos sultim, vanile ir ruduoju cukrumi. Išmaišyk ir palik.
Ant kepimo popieriaus padėk sluoksniuotą tešlą. Pažymėk peiliu centimetro kraščiuką.

karamelinis-obuoliu-pyragas3Šakute padurstyk tešlą. Nupurtyk nuo obuolių skysčius ir išdėliok obuolius kaip nuotraukoje.

karamelinis-obuoliu-pyragas4Išplak kiaušinį su 1 šaukšteliu vandens ir patepk tešlos kraštą. Pyragą kepk orkaitėje 15-17 min, kol pagels ir tešla pasipūs.

karamelinis-obuoliu-pyragas6Išėmus užpilk karamelinio padažo ir pabarstyk jūros druska. Mėgaukis kol karštas! Skanaus 😉

karamelinis-obuoliu-pyragas2

karamelinis-obuoliu-pyragas