Sūdytos karamelės pyragas su obuoliais

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Itin paprastas, subtilaus skonio ir lengvai paruošiamas pyragas.
Reikės:
- 250 g atšildytos sluoksniuotos tešlos,
- 2 vidutinio dydžio obuoliukų,
- 2 arbat. šaukšt. citrinos sulčių,
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto,
- 3 arbat. šaukšt. rudojo cukraus,
- 1 didelio kiaušinio,
- 1/4 karamelės (pirktinio padažo ar pasidaryto),
- Jūros druska.
Įkaitink orkaitę iki 220 laipsnių karščio.
Plonais griežinėliais supjaustyk obuolius. Sudėk į didelį dubenį ir apipilk citrinos sultim, vanile ir ruduoju cukrumi. Išmaišyk ir palik.
Ant kepimo popieriaus padėk sluoksniuotą tešlą. Pažymėk peiliu centimetro kraščiuką.
Šakute padurstyk tešlą. Nupurtyk nuo obuolių skysčius ir išdėliok obuolius kaip nuotraukoje.
Išplak kiaušinį su 1 šaukšteliu vandens ir patepk tešlos kraštą. Pyragą kepk orkaitėje 15-17 min, kol pagels ir tešla pasipūs.
Išėmus užpilk karamelinio padažo ir pabarstyk jūros druska. Mėgaukis kol karštas! Skanaus 😉