Sušių širdelės


20 širdelių reikės:
3 šaukštų cukraus pudros,
20g imbiero,
200g virtų burokėlių,
150g rūkytos lašišos,
3 šaukštų obuolių acto,
200g ryžių,
1 šaukšto vasabio(spec. sušių prieskonis),
šaukštelio juodojo sezamo,
druskos.

Į 250 ml verdančio vandens suberkite ryžius ir ant mažos ugnies virkite maždaug 10 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengus dar 10 min. pastovėti. Sumaišykite cukraus pudrą, imbierą, actą ir žiupsnelį druskos. Sudėkite ryžius. Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Širdelės pavidalo formele(maždaug 4 cm skersmens) išspauskite iš šių griežinėlių 20 širdelių. Ant drėgno paviršiaus iškočiokite iš ryžių maždaug 1 cm storio lakštą. Ta pačia formele iš jo išspauskite 20 širdelių, dėkite jas ant burokėlių širdelių ir pabarstykite vasabiu. Iš lašišos taip pat išspauskite 20 širdelių ir dėkite jas ant ryžių. Papuoškite mažomis širdutėmis iš agurko ir galiausiai pabarstykite juoduoju sezamu.