Tartaletės su maskarpone ir braškėmis

Recepto autorius: Saldu sūru
6-ioms tartaletėms (10 cm) iškepti reikės:
- 125 g sviesto (kambario temperatūros)
- 45 ml pieno (kambario temperatūros)
- 1 mažo kiaušinio trynys (kambario temperatūros)
- 1 a.š. cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 250 g miltų
Sviestą išplakame su cukrumis ir druska iki purumo. Tuomet sudedame trynį ir pieną – plakame toliau. Galiausiai, įmaišome miltus. Tešlą šaldome 2-4 valandas. Atšalus tešlai, tartalečių formeles išlipdome tešla ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min. kol gražiai paruduos.
Maskarponės įdarui:
- 250 g maskarponės
- 200 g grietinėlės
- 4-5 v.š. cukraus
- truputis vanilinio cukraus
- 1 a.š. tarkuotos citrinos, apelsino ar limetos žievelės
- 1 a.š. pasirinkto citruso sulčių
Visus produktus sumaišome ir suplakame iki standumo.
Iškeptas tartaletes šaukštu ar konditeriniu švirkštu pripildome maskarponės kremo. Braškes supjaustome ant pyragėlių, pabarstome cukraus pudra.
Pyragėliams galima naudoti bet kokias kitas mėgstamas uogas ar vaisius. Tešlos pagrindas iškepa gana tvirtas, todėl pyragėlius labai patogu transportuoti ar tiesiog, iškepus mažesnius, paimti į ranką.
Saldžių akimirkų!
Virtuvesmenas.lt rekomenduoja išbandyti daugiau skanėstų su braškėmis: Receptai su braškėmis