Uogų krepšelis
100 g braškių
50 g mėlynių
550 g miltų
50 g raudonųjų serbentų
30 g mielių
50 g geltonųjų serbentų
stiklinė šilto pieno
50 g žemuogių
250 g sviesto
100 g uogų džemo
kiaušinis
100 g mėgstamo likerio
druskos
100 g plaktos grietinėlės
200 g sluoksniuotos tešlos
Į 500 g miltų sudėkite mieles, išleistas šiltame piene, 50 g sviesto, kiaušinį ir druską. Tešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą valandai. Išėmę sudėkite likusį sviestą ir vėl išminkykite, tešlą iškočiokite, perlenkite 4 – 5 kartus ir vėl iškočiokite. Norint kad tešla būtų trapi, reikia iškočioti ne mažiau kaip 4 kartus. Prieš kiekvieną kočiojimą tešlą šaldytuve palaikome apie 15 min. Iš šios tešlos darome norimas formos krepšelius ir iškepame orkaitėje.
Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Pašildykite džemą ir įpilkite į jį likerio. Džeme pakaitinkite uogas. Išgriebtas uogas dedame į krepšelius. Prieš patiekdami puošiame plakta grietinėle.