Varškės keksiukai
Recepto autorius: Skanėstai
Laikau save pakankamai išrankia keksiukams, dažnai atrodo, kad trūksta tai to, tai ano.. Bet šie man netgi labai įtiko. :)) Tiesa, jei būčiau turėjusi, būčiau įdėjusi kokios rūgštelės: ar tai džiovintų spanguolių, ar vyšių.. Bet ir be jų keksiukai tikrai puikūs!
Reikia:
- 3 kiaušinių
- 150 g sviesto
- 200 g cukraus
- 250 g varškės
- 200 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- cinamono žiupsnelis
- 2 a.š. kakavos
- žiupsnelis druskos
Eiga:
Išlydžiau sviestą, palikau vėsti, kol dariau kitką: gerai išplakiau kiaušinius kartu su cukrumi ir druskyte. Sukrėčiau varškę (netryniau nei per sietelį, nei su blenderiu nesmulkinau, bet galima tai padaryti). Supyliau pravėsusį sviestą ir gerai išmaišiau. Kepimo miltelius, cinamoną ir miltus sumaišiau ir įsijojau į tešlą. Nepermaišyti! Masė gaunasi ne tokia, kaip įprasta keksiukams – ne skysta, tačiau nereikia išsigąsti – viskas tvarkoje, kepant keksiukai gražiai pakils. ? Į formeles dėjau po 2 šaukštus tešlos. Pirma partija (6 keksiukai) kepė paprastai, o antrai į tešlą dėjau kakavą, kad būtų tamsūs, šokoladiniai keksiukai. Galima į vieną formelę dėti šaukštą paprastos, šaukštą kakavinės tešlos, įtariu, kad gražiai atrodytų. ? Kepiau ~20min., 190 C orkaitėje.
Tiesa – popierines formeles “tupdžiau“ į silikoninę (galima ir kitokią) keksiukų kepimo formą, nes būtų išsiskėtę kepinukai. Jei neturit, tuomet kepkite bent penkiose popierinėse formelėse, tiek turėtų atlaikyti šiuos besipučiančius gražuolius. ?