Bananiniai pyragaičiai – ideali skonių pasaka

Bananiniai pyragaičiai – ideali skonių pasaka

Recepto autorius: Skanėstai

Pepasididžiuosiu pasakyti, kad gavosi i d e a l ū s pyragaičiai. 🙂 Keistas dalykas – jie nesubliuško ištraukti iš viryklės, man čia didelis džiaugsmas. O kremas…pasaka.

Šiems kauburėliams reikia (12 vidutinio dydžio keksiukų):

  1. 120 g ištirpinto sviesto
  2. 2 bananų
  3. 150 g cukraus
  4. 2 kiaušinių
  5. 50 ml kefyro
  6. 180 g miltų
  7. 1,5 a.š. kepimo miltelių
  8. 50 g smulkintų lazdyno riešutų

Kremui:

  1. 200 g (aš naudojau 120g – pakelį) “Philadelphia“ sūrio
  2. 100 g “Rududu“

Gaminame:
Bananus sutrinti, susmulkinti riešutus (man kuo smulkiau, tuo skaniau). Kiaušinius paplakti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą bei kefyrą ir viską išmaišyti. Tuomet sukrėsti trintus bananus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių-bananų masę, ten pat suberti riešutus. Viską gerai išmaišyti ir masę pilstyti į formeles. Kepti 190 C orkaitėje apie 25 minutes.

Kremas: sūrį bei rududu išmaišyti iki vientisos masės (galima pagalbon pasitelkti mikserį) ir tepti ant iškepusių keksiukų.

Gudrybė! Kremą siūlau kepti ant jau atvėsusių keksiukų, nes jis nėra standus, gali pabėgti į šonus. Taip pat pravartu į konditerinį švirkštą sukrėstą kremą patalpinti šaldytuve, kol keksiukai atauš. Tuomet bus galima gražiais ornamentais papuošti keksiukus. Kadangi ši mintis man šovė į galvą po visko, tai manasis kremas neatrodo taip patraukliai, kaip galėtų. 🙂

SKANAUS!
Bananiniai pyragaičiai
Bananiniai pyragaičiai