GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (azerbaidžianiečių virtuvė)
1 kg išvalytų nuo plėvelės neprinokusių graikinių riešutų
1,5 kg cukraus
3 g citrinos rūgšties
3 g gvazdikėlių arba kardamono
Riešutus užpilti šaltu vandeniu ir laikyti 3 paras , keičiant vandenį 2-3 kartus per dieną. Paskiau riešutus palaikyti 2 paras kalkių vandenyje, maišnat 4-5 kartus per dieną. Po to riešutus perplauti švariu šaltu vandeniu ir žievelėje padaryti kelias skylutes ir vėl dviem parom užmirkyti į šaltą švarų vandenį ir jį keisti 2-3 kartus pern dieną. Po to riešutai blanširuojami 20 min., tada užpilti karštų sirupu ir užvirinti 2-3 kartus, tarp už virimų paliekant 5 val. pastovėti. virimo pabaigoje sudėti citrinos rūgštį, gvazdikėlius arba kardamoną. Uogienė išpilstoma į stiklainiukus ir brandinama ne mažiau kaip 20 dienų.