Rojaus obuoliukų uogienė
1 kg rojaus obuoliukų
1,2 kg cukraus
2-3 stiklinės vandens
1 g citrinų rūgšties
Uogienei imame sveikus vienodo dydžio obuoliukus. Išpjauname taurelės liekanas, peiliu apskutame ir sutrumpiname kotelį, tačiau jo visai nenupjauname. Kotelis turėtų būti apie 1,5 cm ilgio.
Obuoliukus nuplauname, subadome mediniu pagaliuku ir 5 min. palaikome citrinų rūgštimi parūgštintame vandenyje. Po to obuoliukus 2 min. panardiname į 90 C temperatūros vandenį ir išgriebę staigiai atšaldome po šalto vandens srove.
Uogienę verdame daugkartiniu būdu.
Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą.
Atvėsusį užpilame ant paruoštų obuoliukų. Po 24 val. sirupą nupilame, užverdame, nugraibome putas ir vėl užpilame ant obuoliukų.
Taip kartojame 2 kartus.
Toliau uogienę verdame nugraibydami putas, kol obuoliukai tampa visiškai skaidrūs.
Baigdami virti uogienę parūgštiname citrinų rūgštimi, nes šios uogienės sirupe beveik nėra natūralios reikšmės.