Riešutiniai ledai
500ml pieno,
190g cukraus,
šaukštas kukurūzų miltų,
375ml kondensuoto pieno,
2 šaukštai kapotų pistacijų,
2 šaukštai kapotų migdolų,
2 šaukšteliai rožių vandens.
Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps. Kukurūzų miltus sumaišyti su trupinėliu kondensuoto pieno ir sukrėsti į pieno ir cukraus mišinį. Vėl kaitinti ant silpnos ugnies maždaug 3-4 min., kol masė pradės stingti. Nukelti nuo viryklės. Palikti, kol truputį atvės. Supilti likusį kondensuotą pieną, rožių vandenį, suberti kapotas pistacijas ir migdolus. Masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir šaldyti apie 30 min., kol ledai sustings.
Ruošimas be ledų gaminimo aparato: Paruoštą masę supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti, kol kraštai sustings. Tada perdėti į gilesnį dubenį ir plakti, kol masė pasidarys puri. Vėl perpilti į metalinį dubenį ir atšaldyti.