Majonezas


Reikės:
100 gr. kiaušinio trynio (5 kiaušinių tryniai)
100 gr. dijon garstyčiu (arba kitokių, pagal skonį, jei garstyčios labai stiprios jų reikia mažiau.)
8 gr. druskos, tai apytiksliai 4 geri žiūpsniai.(arba pagal skonį, aš mėgstu sūriai:))
30 gr. balto vyno acto, arba pakeisti citrinos sultimis.
600 ml. augalinio aliejaus

Eiga:

Sumaišykite viską, išskyrus aliejų. Aliejų pilti po truputi, plona srovele, viską maišant iš visų jėgų.

Pastabos:
Visi ingridientai turi būti kambario temperatūros (mažiau šansų viską sugadinti:) Plakti geriau sunkiam apvaliam dubenyje, o naudojat lengva dubenėli įsodinkite jį į puodą, uždėkite ant puodo rankšuostį, kad dubenėlis neslidinėtų ir nesisuktų kol plakate.

!!!!!! Majonezas nerekomenduojamas nėščioms moterims ir mažiems vaikams!!!!!

Laikyti tinka iki 5 dienu šaldytuve.

P.S.

Man labiausia patinka gaminti su tokiu aparatu kaip Kitchen Aid:) arba kuo nors kas gali atlikti plakimo veiksmą:)