Naminiai ūkininkų mėsos gaminiai – tradicija ir skonis mūsų namuose

Recepto autorius: Virtuvesmenas.lt
Esame tauta, mėgstanti saugoti bei atgaivinti senąsias tradicijas. Tai galime pastebėti iš organizuojamų švenčių, dainų, tautosakos bei išlikusių ir vartojamų tarmių. Tai atsispindi ir kasdienybėje, gaminant pamėgtus valgius, vartojant tradicinius gaminius.
Ūkininkų mėsos gaminiai – tradicijų ir gero skonio mėgėjams
Mūsų šalies ūkininkai garsėja aukštos kokybės bei puikaus skonio mėsos gaminiais. Jų galime įsigyti mažose krautuvėlėse, ūkininkų turgeliuose, nusipirkti internetu. Asortimente rasime tradicinių vytintų, aromatingų rūkytų mėsos gaminių.
Kad ir kiek skirtingų šalių aplankytume, kad ir kokių gardžiausių patiekalų išragautume, tai lieka tik maloniais įspūdžiais, ypač prisiminus pasiilgtus namus, mamos ar močiutės ruoštus valgius ar tiesiog paprastai papjaustytus kvapnius lašinukus su rugine duona. Kaip tik todėl mėgėjų keliauti ar iškylauti kuprinėse atsiranda vietos sumuštiniams su tradiciniu rūkytu ar vytintu kumpiu, o iškylose gardžiausius kvapus skleidžia ant laužo keptos tradicinės dešrelės.
Tačiau ne mums vieniems, lietuviams, atrodo, kad mūsų tradiciniai mėsos gaminiai ypač gardūs ir kvapnūs. Nuvežus lauktuvių mūsų tradicinį skilandį, ūkininkų gamintų vytintų ar rūkytų dešrų ar kitų gaminių, užsienio šalyse visuomet pastebimas ir palankiai vertinamas puikus jų skonis bei aukšta kokybė.
Ūkininkų siūlomi mėsos gaminiai gaminami laikantis tradicinių receptūrų ir aukštos kokybės standartų. Todėl jiems gaminti atsirenkamos aukštos kokybės žaliavos. Tokių gaminių sudėtyje nėra masinės pramoninės gamybos gaminiams naudojamų maisto priedų. Ūkininkų pagaminti mėsos gaminiai puikiai tinka ir kasdieniam, ir šventiniam stalui. Jais galime mėgautis namuose, įsidėti priešpiečiams į darbą, pasiimti į iškylą ar nuvežti lauktuvių.
Palaikykime savo šalies ūkininkus, įsigydami jų gaminamų tradicinių mėsos gaminių. Prisidėkime prie senųjų tradicijų išsaugojimo ir puoselėjimo.