Antrieji patiekalai

Šaltiena

Jums reikės: 0,5 kg plaučių, 0,5 kg kepenų, 0,5 kg inkstų, 0,5 riebios kiaulienos, 2 kiaulės kojų, svogūno galvos, lauro lapų, petražolės šaknies, morkos, gabalėlio saliero, muskato, pipirų. Su prieskoniais atskirai išvirkite plaučius, kepenis ir inkstus. Mėsą, liežuvį, koją taip pat atskirai išvirkite su prieskoniais. Visą mėsą sukapokite, išimkite kauliukus, pasūdykite, pabarstykite pipiriukais, įdėkite pakepintą […]

Makaronai su malta mėsa ir daržovėmis

Svogūnas, 2 morkos, 4 šaukštai aliejaus, 400g maltos mėsos, 2 česnakų skiltelės, 530g konservuotų pomidorų be odelių, 150g šaldytų žaliųjų žirnelių, druskos, juodųjų pipirų, žiupsnelis džoivintų čiobrelių, 250g plačių lakštinių, 100g fermentinio sūrio. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti, nuluptią morką supjaustyti šiaudeliais. Daržoves pakepinti su aliejumi. Sudėti maltą mėsą ir kepinti, kol parus. Kepamą mėsą […]

Itališkos dešrelės su sūriu

4 itališkos dešrelės su sūriu, agurkų, raudonų paprikų, salotų papuošimui Dešreles perpjauname per pusę. Vienų jų galai įpjaunami į 4 dalis, o kitų dešrelių šonai įpjaunami skersai. Dešreles kepame keptuvėje su aliejumi ant silpnos ugnies, kol gražiai apskrus. Dešreles patiekiame karštas su agurkų bei raudonų paprikų kubeliais

Nugarinės kepsnys

800 g kiaulienos nugarinės 40 g riebalų 2 šaukštai aliejaus prieskonių prieskoninių daržovių cukraus druskos 1 stiklinė svogūnų padažo Mėsą pamušti, įtrinti druska su prieskoniais, apibarstyti prieskoninėmis daržovėmis ir palaikyti 2-4 val. Visą gabalą arba perpjovus pusiau skersai raumenų sudėti į keptuvą su įkaitintais riebalais ir kepti 20-30 min. palaistant atsiradusiomis sultimis. Kepsnį supjaustyti, sudėti […]

SILPNAI SŪDYTA SILKĖ SU VAISINIU PADAŽU

8 silkių puselės 1/4 l pieno 1/8 l grietinės 100 g mango arba gerai prinokusių slyvų 1/2 stiklinės majonezo stiklinė kefyro 3 svogūnai 3 obuoliai pagal skonį kvepančiųjų pipirų Silkes 1 valandą pamirkyti piene. Grietinę sumaišyti su majonezu, kefyru, nuluptomis ir susmulkintomis lslyvomis arba mango, paskaninti maltais kvepiančiaisiais pipirais ir suplakti plakikliu. Svogūną nulupti, supjaustyti […]

Paukštiena su obuoliais

1,5 stiklinės virtos maltos paukštienos, 10 obuolių, 1 kiaušinis, 3 šaukštai sviesto, kmynų, pakepinto kapoto svogūno, druskos, pipirų kitų prieskonių. Virtą paukštieną sumalti ir sumaišyti su išplaktu kiaušiniu. Pagal skonį įdėti pakepinto svogūno, kmynų, druskos, pipirų ir kitų prieskonių. Obuolių viršų ir apačią nupjauti, išimti sėklalizdžius ir sustačius į sviestuotą keptuvę, abu galus pakepinti. Obuolius […]

Greitai paruošiamos bulvės

4 porcijos: 700 g virtų bulvių 200 g svogūnų 200 g virtos arba keptos mėsos 2 šaukštai taukų 2 kiaušiniai druskos, pipirų pomidorai, rauginti agurkai ir petražolės patiekalui papuošti. Darbo eiga Kietesnes bulves pjaustyti griežinėliais, minkštesnes – kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, mėsą – plonais šiaudeliais. Bulvės ant vidutinio stiprumo ugnies apkepti, kol įgaus aukso […]

Tunas su makaronais

250 g makaronų (kriauklelių, spiralių, kaspinėlių) 200 g konservuoto tuno aliejuje pjaustytų svogūnų laiškų 125g konservuotų kukurūzų 1 raudonos paprikos, pjaustytos šiaudeliais 1 citrinos sulčių 4 šaukštų majonezo pipirų Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje( 8-10 min.), nupilkite, sudėkite į dubenį. Į makaronus supilkite aliejų iš tuno konservų, išmaišykite, padėkite į šaldytuvą. Sudėkite likusius produktus, kruopščiai išmaišykite.

Krūtinėlė, kimšta liežuviais

1,2 kg kiaulienos arba veršienos krūtinėlės, 1,5kg liežuvių, 300g taukų, prieskonių, druskos. Marinatui: 1l vandens, 200g duonos, 10 lauro lapelių, 5 skiltelės česnako, 10 gvazdikėlių, 0,5g salietros, pipirų, šaukštas cukraus, acto, druskos. Liežuvius nuplauti, dėti į indą, užpilti paruoštu šaltu marinatu ir paslėgti. Palaikius 5-6 dienas, liežuvius išvirti. Iš krūtinėlės išimti kaulus, viduje padaryti ertmę. […]

Menkė saldžiarūgščiame padaže

4 porcijoms reikės: 500g menkės filė, 200g ryžių, 100g šaldytų žirnelių, 1 geltoną ir raudoną papriką, 1 mažo svogūnėlio, 1 šaukšto aliejaus, 50g daigų, 200 ml sultinio, 2 šaukštų sojų padažo, 2 šaukštų abrikosų uogienės, 1šaukštelio krakmolo. Ryžius virkite 20 min. pasūdytame vandenyje. Atšildykite žirnelius. Paprikas supjaustykite juostelėmis, svogūnus- smulkiai. Žuvį supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska […]