Krūtinėlė, kimšta liežuviais
1,2 kg kiaulienos arba veršienos krūtinėlės,
1,5kg liežuvių,
300g taukų,
prieskonių, druskos.
Marinatui: 1l vandens,
200g duonos,
10 lauro lapelių,
5 skiltelės česnako,
10 gvazdikėlių,
0,5g salietros,
pipirų, šaukštas cukraus,
acto, druskos.
Liežuvius nuplauti, dėti į indą, užpilti paruoštu šaltu marinatu ir paslėgti. Palaikius 5-6 dienas, liežuvius išvirti. Iš krūtinėlės išimti kaulus, viduje padaryti ertmę. Ją prikimšti išvirtais liežuviais ir kraštą užsiūti. Taip paruoštą krūtinėlę dėti į riebalais pateptą skardą, įpilti truputį vandens ar sultinio, kur virė liežuviai, dėti prieskonių, druskos ir kepti 1-2 val. orkaitėje, retkarčiais palaistant.