Antrieji patiekalai

Karštas jautienos patiekalas

1.5 kg minkštos jautienos, 50 g sviesto, 6 kvapieji ir 6 kartieji pipirai, 2 lauro lapeliai, 2 svogūnai, 2-3 morkos, valgomasis šaukštas kvietinių miltų, 3 valgomieji šaukštai grietinėlės, druskos. Mėsą nuplauti, nusausinti rankšluoščiu, lengvai išmušti mediniu plaktuku, tvirtai surišti virvele, kad mėsa įgautų tašelio formą.Nuplauti svogūnus, morkas nuskusti ir perpjauti pusiau.Gilioje keptuvėje išlydyti sviestą ar […]

PORTUIGALIŠKAI PAGAMINTA ŽUVIS SU RYŽIAIS

4 – 5 šaukštai aliejaus, 2 galvutės svogūnų, česnako skiltelė, 500 g pomidorų arba 4 šaukštai pomidorų tyrės, stiklinė ryžių, taurelė baltojo vyno, 750 g žuvies, šaukštelis druskos, ½ šaukštelio pipirų, mairūno ir čiobrelių. Ryžiai gausiai užpilami pasūdytu vandeniu. Svogūnai smulkiai supjaustomi, truputį pakepinami aliejuje ir sumaišomi su grūstais česnakais, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, supjaustytais pomidorais […]

MIKROBANGŲ KROSNELĖJE TROŠKINTA ŽUVIS

2 gabalėliai upėtakio ar lašišos 4 šaukštai balto vyno 2 šaukštai vandens druskos, pipirų baziliko, smulkintų krapų Iš pradžių paruoškite su kuo valgysite žuvį – bulves (bulvių košę), daržoves. Plonais gabalėliais supjaustykite žuvį. Užvirkite vyną su vandeniu, sudėkite druską, pipirus, krapus ir baziliką. Į šį vyną sudėkite žuvies gabalėlius, indą uždenkite ir 2 min. patroškinkite […]

Kapota silkė

2 silkės, 1.5 riekelės pyrago, 2 šaukštai aliejaus, 1 obuolys arba truputis acto, 1 svogūnas, 2 kiaušiniai. Silkes gerai išmirkyti, nulupti, kaulus išimti, smulkiai sukapoti, pridėti nuspausto mirkyto pyrago, smulkiai supjaustyto ir aliejuje ar svieste spirginto svogūno, tarkuoto obuolio, kietai virto kapoto kiaušinio, maltų pipirų ir viską gerai išmaišyti.Iš tos masės peiliu padaryti vieną silkę, […]

Troškinta žuvis

2 gabalėliai upėtakoi ar lašišos, 4 šaukštai balto vyno, 2 šaukštai vandens, druskos, pipirų, baziliko, smulkintų krapų. Iš pradžių paruoškite, su kuo valgysite žuvį- bulves(bulvių košę), daržoves. Plonais gabalėliais supjaustykite žuvį. Užvirkite vyną su vandeniu, sudėkite druską, pipirus, krapus ir baziliką. Į šį vyną sudėkite žuvies gabaliukus,indą uždenkite ir 2 min. patroškinkite mikrobangų krosnelėje.

Itališkas patiekalas su gorgonzola

4 porcijoms reikės: 2 svogūnų, 1,2 kg pievagrybių, 2 šaukštų sviesto, 200g šaldytų žirnelių, 5 šaukštų grietinėlės, 5 šaukštų sauso baltojo vyno, 150g gorgonzolos sūrio, 8 plonų griežinėlių rūkyto kumpio, druskos, pipirų, šaukšto krakmolo. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Pievagrybius supjaustykite perpus.Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Apkepinkite jame svogūną. Sudėkite pievagrybius ir kepkite maždaug 10 min. ant […]

Kumpis tešloje

8 porcijoms reikės: 1,5kg kiaulienos kumpio, 10 gvazdikėlių, 2 skiltelių česnako, Marinatui: po stiklinę aliejaus, ir raudonojo vyno, žalumynų marinato(milteliais) Tešlai: 50g mielių, 400ml šilto pieno, 3 šaukštų cukraus, po 400g paprastų ir rupių miltų, 1 kiaušinio, šaukštelio druskos, 450g sviesto. Į kumpį prikaišiokite gvazdikėlių ir supjaustytų česnakų. Tada aliejų sumaišykite su vynu ir žalumynais. […]

Vegetariniai šašlykai

600g paprikų (žaliųjų, geltonųjų, raudonųjų ), 2 dideli svogūnai, cukinija, 400g fermentinio sūrio, 150g pievagrybių, 2 česnakų skilteles, stiklinė aliejaus, šaukštas saldžiųjų paprikų miltelių, šaukštas „Alvo” daržovių prieskonių, kelios čiobrelių šakelės. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustyti gabalėliais. Svogūnus nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Cukiniją supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Sūrį supjaustyti 2-3 cm dydžio kubeliais. Pievagrybius nuvalyti. […]

Venecijos Kepenų Receptas

Ingredientai 450-700 g veršienos kepenų, supjaustyti labai plonai 700 g svogūnų 3 St.š. alyvų aliejaus 3 St.š. balto vyno acto Druska ir pipirai Metodas 1. Nulupti ir supjaustyti svogūnus per pusę ir po to labai plonais sluoksniais. 2. Plačioje keptuvėje įkaitinkit alyvų alėjų, įdekit svogūnus ir išmaišykit. Kepkit juos apie 15 min. iki auksinės (šviesiai […]

Bulviniai rageliai

1 kg virtų bulvių 150 g virto kumpio 2 kiaušiniai 3 šaukštai krakmolo druska pipirai muskato Įdarui: 150 g fermentinio sūrio 1 kiaušinis petražolių Virtas bulves sumalame, o kumpį labai smulkiai supjaustome. Įberiame krakmolą, įmušame kiaušinius, paskaniname prieskoniais ir gerai išminkome. Iš šios masės suformuojame ragelius, įspaudžiame juose duobutes ir į jas pridedame fermentinio sūrio, […]