Kapota silkė
2 silkės,
1.5 riekelės pyrago,
2 šaukštai aliejaus,
1 obuolys arba truputis acto,
1 svogūnas,
2 kiaušiniai.
Silkes gerai išmirkyti, nulupti, kaulus išimti, smulkiai sukapoti, pridėti nuspausto mirkyto pyrago, smulkiai supjaustyto ir aliejuje ar svieste spirginto svogūno, tarkuoto obuolio, kietai virto kapoto kiaušinio, maltų pipirų ir viską gerai išmaišyti.Iš tos masės peiliu padaryti vieną silkę, pridėti galvą, uodegą, paviršių apibarstyti kietai virto kiaušinio baltymu ir tryniu, papuošti obuolio skiltelėmis.Trynį galima išsukti su sviestu ir juo gražiai papuošti silkės paviršių.Pusdubenyje aplink silkę išdėstyti pomidorų, agurkų, ridikėlių griežinėlius ir salotų lapelius.