INDIŠKA SRIUBA SU RIEŠUTAIS


1 poras;
1 obuolys;
1 bananas;
2 šaukštai sviesto;
0,5 l sultinio;
1/4 šaukštelio kario prieskonių;
50 g kiešju riešutų;
malto imbiero;
druskos;

Obuolį nulupti ir supjaustyti kubeliais. Bananą supjaustyti griežinėliais. Šviesiąją poro dalį supjaustyti griežinėliais, o žalią – siaurais piršto ilgio šiaudeliais. Svieste pakepinti poro žiedelius, obuolį ir pusę banano. Sudėti kario prieskonius, imbierą ir druskos pagal skonį. Tada uždengti ir patroškinti apie 5 min. Šią masę supilti i verdanti daržovių sultinį. Troškinti uždengtą ant labai mažos ugnies 15 min., ir po to viską sutrinti per sietelį. Sutrinus sudedame likusį bananą. Patiekiama sudėjus poro juosteles ir susmulkintus apkepintus kiešju riešutus.