Antrieji patiekalai

Silkė su obuoliais ir krienais

5-8 silkės, 5-6 obuoliai, 0,5 stiklinės paruoštų krienų, 1 šaukštas cukraus, truputis citrinos rūgšties, petražolių lapelių, 1 morka, 1 svogūnas, 10-15 gvazdikėlių. Silkę išmirkyti, išdarinėti ir , išėmus kaulus, puseles 2-3 val. pamerkti į parūgštintą vandenį. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti. Tarkinius pabarstyti citrinos rūgštimi. Morką ir svogūną taip pat sutarkuoti. Krienus, obuolius, […]

BRETANIŠKAS PUPELIŲ TROŠKINYS

300g rūkytos šoninės 2 svogūnai 2 skiltelės česnako 2g maltų pipirų 1g mairūno 1,5 šaukšto miltų 1,5 šaukšto pomidorų padažo 120g pupelių, druskos Iš vakaro pamirkyti pupeles. Smulkiai supjaustyti šoninę, svogūną ir česnaką. Visą tai pakepinti svieste, tada supilti pomidorų padažą ir maišant suberti miltus. Kai viską gerai išmaišysite ir miltai įgaus rusvą atspalvį nuimkite […]

Žuvies kotletai

4 porcijoms reikės: 500 g žuvies faršo, 3 kiaušinių, 250 g šviežių pievagrybių, 2 svogūnų, 125 ml baltojo sauso vyno, 125 ml grietinės, 2 šaukštelių krakmolo, 2 šaukštų sviesto, žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto, gabaliuko fermentinio sūrio, druskos, pipirų, aliejaus. Faršą galima pagaminti iš įvairių jūros žuvų. Sumalkite jas mėsmale, įdėkite svogūną ir 3 kiaušinių baltymus. […]

Troškintos veršienos kepenėlės

600g veršienos kepenėlių, 0,5 l pieno, 3 svogūnai, 1 stiklinė džiovintų obuolių, truputis druskos, pipirų, mairūno, 3 lauro lapai, aliejaus kepimui. Veršienos kepenėlės 0,5 val. mirkome pasūdytame vandenyje ir 1 val. piene. Kepenėles supjaustome griežinėliais, įtriname druska, pipirais, mairūnu ir palaikome 20 min. Po to jas pakepame su aliejumi, o paskui troškiname nedideliame vandens kiekyje. […]

Azijietiškas patiekalas

150g azijietiškų makaronų, 200g morkų, 300g brokolių, 300g žiedinių kopūstų, 150g mažų svogūnėlių, 100g „šitaki” grybų, stiklainiuko mažų kukurūzų burbuolių, česnako skiltelės, šaukšto aliejaus, 40ml grybų padažo, 80ml sojų padažo, 1 šaukšto krakmolo. Makaronus virkite 8 min. pasūdytame vandenyje. Nusunkite. Morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Brokolius ir žiedinius kopūstus padalykite mažesnėmis dalelėmis. Mažus svogūnėlius supjaustykite […]

Silkės su saldžiarūgščiu padažu

4 silkės, stiklinė vaisių acto, 250 g cukraus pudros, 2 svogūnai, griežinėlis krieno arba imbiero šaknies, arbatinis šaukštelis garstyčių grūdelių, pusė lauro lapelio. Silkes gerai išmirkyti ir kiekvieną perpjauti pusiau, nulupti odelę.Paruošti marinatą iš acto, cukraus, krieno ar imbiero gabalėlių, pridėti griežinėliais supjaustytų svogūnų, garstyčių grūdelių ir lauro lapelį.Silkę supjaustyti 2-3 cm dydžio gabalėliais ir […]

Makaronai su vištiena ir grybais

6 porcijoms reikės: 500g makaronų, 1,5 šaukšto aliejaus, 250g supjaustytų grybų, 2 skiltelių smulkiai supjaustyto česnako, 600g keptos ar virtos vištienos, supjaustytos vienodais gabaliukais, 4 šaukštų žaliojo padažo makaronams, 2 šaukštų susmulkinto šviežio peletrūno. Išvirkite makaronus. Keptuvėje apkepinkite grybus, sudėkite česnaką ir vištieną, pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais ir šiek tiek pakepkite. Nukoškite makaronus […]

Pagalvėlės su įdaru

3 porcijoms reikės: 300g šaldytos sluoksniuotos tešlos, 500g vištos krūtinėlės filė, morkos, 100g virto kumpio, ryšelio petražolių, 4 svogūnų, po 1/2 žaliosios ir raudonosios paprikos, 2 šaukštų sviesto, 2-3 šaukštų grietinės, kiaušinio, šaukštelio sezamo, druskos, pipirų, kario. Tešlą atšildykite. Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Morką nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Kumpį supjaustykite […]

silkė su daržovėmis ir razinomis

4 silkės, 6 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 2 virtos morkos, nedidelis salieras, 2 šaukštai pomidorų padažo, 2 šaukštai razinų, druskos, cukraus, pipirų, petražolių lapelių Silkes išmirkyti, nulupti, išimti kaulus. Tuomet supjaustyti ir sudėti į silkinę. Svogūnus nulupti, nuplauti, supjaustyti šiaudeliais ir pakepinti aliejuje, kol pagels. Paskui sudėti šiaudeliais supjaustytas morkas, salierus, nuplikytas razinas ir maišant […]

Kimštas upėtakis

4 upėtakiai, 1 stiklinė džiūvėsėlių kubelių, 1/4 šaukštelio čiobrelių, pusė stiklinės kapotų pomidorų, 2 šaukštai sviesto, 1 skiltelė česnako, 1/4 stiklinės kapoto svogūno, 1 šaukštas citrinos sunkos, 2 šaukštai alyvos (aliejaus), pipirų, druskos. Žuvį išvalyti, nuplauti ir vidų sausai iššluostyti. Pagal skonį įtrinti druska ir pipirais. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę, išpjauti kotelio vietą ir sukapoti […]