Blynai ir lietiniai

Bulviniai blynai su mėsos padažu

Blynams: 800 g bulvių 100 g svogūnų 1 kiaušinis 2 šaukštai miltų druskos kepimui aliejaus Padažui: 300 g jautienos 100 g svogūnų 2 susmulkintos česnako skiltelės 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse 2 šaukštai grietinės 2 šaukštai aliejau Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną aplupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti […]

Bulviniai blynai

1 kg bulvių 2 kiaušiniai druska Bulves smulkiai sutarkuoti, įmušti kiaušinius, įberti druskos ir viską gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą, šaukštu, dėti ant įkaitusio aliejaus. Apkepti iš abiejų pusių. Daugelis tešlą nusunkia ir įpila šiek tiek pieno, tada blynai išeina šviesesni ir skanesni.

Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis

800 g bulvių 250 g krabų lazdelių 2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų 4 kiaušiniai 250 ml grietinės šaukštelis kario prieskonio 40 g sviesto žiupsnelis čili pipirų druskos pipirų Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti burokine tarka. Krabų lazdeles supjaustyti griežinėliais, kiaušinius sumaišyti su grietine, krabų lazdelėmis ir krapais. Viską įmaišyti į bulves. Masę paskaninti druska, pipirais, […]

Blynai su jogurto padažu

4 porcijoms reikės: 2 didelių cukinijų, 2 kaiušinių, 400g bulvių, 2-3 šaukštų tarkuotų džiūvesėlių, 50g kumpio, druskos, pipirų, sviesto, 2 šaukštų saulėgražų sėklų. Padažiui: stiklinė natūralaus jogurto, 4 šaukštų šviežių smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, baziliko, raudonėlio), druskos, pipirų. Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Bulves nulupkite, nuplaukite ir taip pat sutarkuokite. Kumpį supjaustykite kubeliais. Kiaušinius […]

Bulvių ir obuolių blynai

4 porcijoms reikės: 150g rūkytos šoninės, 1/4l pieno, 150g miltų, druskos, 6 kiaušinių, 500g bulvių, 4 obuolių, 40g sviesto. Šoninę supjaustyti mažaisgabalėliais. Sumaišyti pieną, miltus ir 1 šaukštelį druskos. Į tešlą įmaišyti 4 trynius ir 2 kiaušinius. Bulves stambiai sutarkuoti ir sudėti į tešlą, pridėti išplaktus baltymus. Obuolius nulupti, išgremžti sėlkalizdžius, supjaustyti apie 1 cm […]

BULVINIAI BLYNAI SU RAZINOMIS IR RIEŠUTAIS

500g bulvių 1 kiaušinis 1 šaukštas maltų migdolų 2 šaukštus razinų žiupsnelis druskos Bulves sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, sudėti maltus ir kapotus migdolus, razinas, druską. Viską išmaišyti. Kepti karštame aliejuje. Prie šių blynų tinka obuolių arba slyvų džemas.

Bulviniai blynai su raudonais ikrais

1kg bulvių 1 svogūno 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 kiaušinis 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 8 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus 1 pundelis krapų 1 stiklinaitė (150gr) pracūziškos grietinės-kremo 100 gr raudonųjų ikrų Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną išlukštenti ir taip pat sutarkuoti, sumaišyti su bulvių mase, įdėti druską, žalią kiaušinį ir miltus. Aliejų stipriai […]

Žuvis su bulviniais blynais

Reikės: bulvių – 1 kg, žuvies file – 0,5 kg, kiaušinių – 2, aliejus kepimui, prieskoniai, druska. Pimiausia pasiruošiame žuvį: file supjaustome blyno dydžio gabaliukais, pabarstome žuvies priekoniais, druka (aštrokai) .Nuskutame bulves, sutarkuojame. Padarome tokią tarkę kaip bulviniams blynams su kiaušiniais, prieskoniais, druska. Jau gatavos tarkės gerą šaukštą dedame į keptuvėje gerai įkaitintą aliejų, paskleidžiame […]

Blynai su sojos faršu

0.5 kg bulvių, 2 šaukštai miltų, kiaušinis, pakelis sojos faršo, svogūnas, druska, įvairių prieskonių. Bulves sutarkuokite , įmuškite kiaušinį , suberkite miltus , prieskonius ir druską.Išmirkytą sojos faršą apkepkite su smulkiai supjaustytu svogūnu ie sudėkite į tarkius.Išmaišykite ir kepkite kaip bulvinius blynus.

Avižinių dribsnių blynai su mėsa

2 stiklinės dribsnių, 2 stiklinės vandens, 2 kiaušiniai, 2-3 šaukštai miltų, 200g virtos liesos mėsos,2 svogūnai, 1/4 saliero, kalendros, druskos. Dribsnius užpilti vandeniu ir palaukti, kol išbrinks. Susmulkintus svogūnus pakepinti. Salierą stambiai sutarkuoti, mėsą smulkiai supjaustyti. Į dribsnius įmušti kiaušinius, suberti miltus, sudėti likusius produktus ir išmaišyti. Blynus kepti karštuose riebaluose. Valgyti su marinuotais agurkais.