Bulviniai blynai su raudonais ikrais


1kg bulvių
1 svogūno
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 kiaušinis
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
8 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
1 pundelis krapų
1 stiklinaitė (150gr) pracūziškos grietinės-kremo
100 gr raudonųjų ikrų
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną išlukštenti ir taip pat sutarkuoti, sumaišyti su bulvių mase, įdėti druską, žalią kiaušinį ir miltus.
Aliejų stipriai pakaitinti ant keptuvės ir iškepti 18 blynų, kiekvienam pasemti po 1 valgomajį šaukštą tešlos. Nuolat papildyti aliejų keptuvėje, kepti blynus iš abiejų pusių, kol bus gražiai paskrudę.
Išdėlioti juos ant gofruoto popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklų, po to laikytis šiltus.
Išplauti, išdžiovinti ir supjaustyti krapus. Grietinę-kremą gerai išmaišyti su krapais, pasūdyti.
Ant kiekvieno blyno sukrauti nedidelę kruvelę grietinės-kremo, aplink išdelioti ikrus.
Patiekalas bus pigesnis, jeigu vietoje prancūziškos grietinės-kremo vartosite nesaldų jogurtą.