Bulviniai blynai su mėsos padažu
Blynams:
800 g bulvių
100 g svogūnų
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
druskos
kepimui aliejaus
Padažui:
300 g jautienos
100 g svogūnų
2 susmulkintos česnako skiltelės
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai aliejau
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną aplupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir gerai išmaišyti. įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. padažui svogūnus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 minučių, po to sudėti svogūną ir kepti dar 3 minutes. Tada sudėti prieskonius, česnaką ir pomidorus kartu su skysčiu. Išmaišyti ir 20 minučių troškinti. Pabaigus sudėti grietinę, petražoles ir viską išmaišius patiekti su blynais.