Desertai, saldumynai

AVIEČIŲ DESERTAS

2 šaukštai sviesto arba margarino, 200 ml avižų, 50 ml cukraus , 800 ml aviečių, 500 ml grietinės, 50 ml želės, Kremui: 200 ml varškės, 200 ml grietinės, 3 šaukštai fruktozės, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 500 ml uogų. Į keptuvę įdėkite sviesto arba margarino. Suberkite avižas ir cukrų. Skrudinkite, kol avižos įgaus auksinę spalvą. Nuplaukite […]

Bananų desertas

Pakelis sausainių 1/2 stiklinės cukraus pudros 150 g margarino trynys 2 pakeliai citrinų želė pakelis bananų želė 5 bananai Margariną ištrinti su tryniu ir cukrumi, supilti (pusėje vandens ištirpdytą) stingti pradėjusią želė ir išmaišyti su 4 grūstais bananais. Paruoštą masę išpilti į tortinę, išklotą sausainiais ir įdėti į šaldytuvą. Ištirpdyti (pusėje vandens) bananų želė, ją […]

Švediškas desertas

4 kiašinių baltymai 2 kiaušinių tryniai 290 g cukraus 270 g smulkintų migdolų 50 g sviesto 1,5 l plaktos grietinėlės 4 kiaušinių baltymus išplakti su 120 g cukraus iki standžių putų. Šią masę supilti ant 70 g smulkintų (beveik miltai) migdolų. Išmaišyti. Padalinti į dvi dalis. Kepti atskirai po 15 min. ant sviestinio poperiaus, patepto […]

UOGŲ PYRAGAS

500 ml miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 šaukštas vanilinio cukraus, 150 ml cukraus , 3 kiaušiniai. 100 g kambario temperaturos sviesto arba margarino. Įdarui: 400 g varškės, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 250 ml tirštos grietinėlės, 100 ml cukraus, 1 litras uogų. Papuošimui: Šviežių uogų, cukraus pudros. Išplakite kiaušinius su vaniliniu ir cukrumi. Suberkite miltus, […]

Mango ir jogurto desertas

Mikseriu suplakite 2 mango vaisių minkštimą, 1 mažą indelį vanilinio jogurto, 2 šaukštus žaliųjų citrinų sulčių, saują ledo kubelių ir žiupsnelį imbiero. Kai masė taps vientisa, papuoškite citrinų žievelėmis.

Grietininis karamelinis kremas

0,5 stiklinės cukraus, 1 stiklinė pieno, 1 stiklinė grietinėlės, 40 g. krakmolo, 1 – 2 kiaušiniai. Pakaitinus puode 2 šaukštus cukraus iki rusvumo, užpilama karštu pienu ir verdama, kol cukrus ištirpsta. Grietinėlė suplakama su tryniu, krakmolu ir cukrumi, supilama į verdantį pieną ir plakama plaktuvu, kol užverda.Užviręs kremas nuimamas nuo ugnies ir plakamas, kol atšala. […]

Karštas bananų desertas

4 porcijoms reikės: 4 bananų, 80ml kiaušinio likerio, 200ml plaktos grietinėlės, migdolų drožlių pabarstyti. Bananus su visa žieve padėti kepti ant kepsninės grotelių, kol pajuoduos. Iškepusius bananus perpjaukite aštriu peiliu, išimtą minkštimą iškart apipilkite kiaušinio likeriu, papuošti plakta grietinėle, migdolo drožlėmis. SKANAUS:)

Triufeliai

100 g. sviesto, 150 g. kondensuoto pieno, 2 kiaušiniu triniai, 4 saukštai kakavos, 1,5 pakelio sausainiu, 2 lakstu vafliu. Pagaminimas: į ištirpintą sviestą įpilk kondensuotą pieną, įberk kakavos. Viską kaitink ant lengvos ugnies, kai užvirs po vieną dėk trynius ir viska maišyk, kol sutirštės. tada kremą atvėsink, veliau suberk smulkintus sausainius. Formuok rutuliukus, juos apvoliok […]

Rešutinės dešrelės

60 g kvietinės duonos 75 g smėlinių sausainių 75 g cukraus 120 g margarino 13 g kakavos 80 g riešutų Į lydytą sviestą suberti kakavą ir cukrų, mažais kubeliais supjaustytą duonos minkštimą, apkepintus riešutus ir sausainius. Produktus išmaišyti, suvynioti į drėgną celofaną, suteikiant dėšrelės formą ir 3,5 val pastatyti šaltai. Prieš tiekiant supjaustyti.

KEPTI BANANAI SU MIGDOLAIS

1 šaukštas citrinos sulčių 1/4 stiklinės apelsinų sulčių 1/4 šaukštelio malto muskato riešuto 1/4 šaukštelio malto kardamono 2 šaukštai tirpinto sviesto 4 nepernokę bananai 1/4 stiklinės cukraus 2 šaukštai smulkintų migdolų plokštelėmis Sumaišykite apelsinų sultis su citrinos sultimis, sudėkite muskato riešutą ir kardamoną. Skardą, kur kepsite bananus ištepkite sviestu. Aplupkite bananus ir perpjaukite išilgai pusiau, […]