Švediškas desertas
4 kiašinių baltymai
2 kiaušinių tryniai
290 g cukraus
270 g smulkintų migdolų
50 g sviesto
1,5 l plaktos grietinėlės
4 kiaušinių baltymus išplakti su 120 g cukraus iki standžių putų. Šią masę supilti ant 70 g smulkintų (beveik miltai) migdolų. Išmaišyti. Padalinti į dvi dalis. Kepti atskirai po 15 min. ant sviestinio poperiaus, patepto sviestu ir pabarstyto miltais. Iškepus paplotėlias palikti atvėsti.
Įdaras:
Į 85 g cukraus įpilti truputėlį vandens ir tirpinti ant šiltos ugnies, kol gausis karamelė. Dar karštą sudėti ant 200 g smulkintų migdolų ir gerai išmaišyti. Palikti stingti ant sviestinio poperiaus. Susmulkinti. kiaušinių trynius išsukti su 85 g cukraus ir 50 g sviesto. Supilti į 1,5 l plaktos grietinėlės ir gerai išmaišyti. Virinti ant silpnos ugnies, kol šiek tiek sutirštės. Atvėsusį kremą supilti ant karamelinių migdolų. Pusę kremo pilti ant pirmojo paplotėlio. Uždėti kitą paplotėlį ir ant viršaus likusį kremą. Viršų apibarstyti migdolų drožlėmis. Prieš valgant palaikyti šaldytuve.