Kimšti pomidorai
4 porcijoms reikės:
12 pomidorų, 2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
pusės ryšelio petražolių,
ryšelio bazilikų,
500g dešrelių,
4 kietai virtių kiaušinių,
5 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
riebalų formai,
3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštų aliejaus,
druskos, pipirų.
Pomidorus nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles, šaukšteliu išskobkite minkštimą ir sudėkite išskobtąja puse į apačią, kad išvarvėtų sultys. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles ir bazilikus sukapokite. Iš svogūnų, česnakų, žalumynų, smulkiai supjaustytų kiaušinių ir dešrelių sumaišykite įdarą, sudėkite3 šaukštus išskobto pomidorų minkštimo ir tarkuotus džiūvėsėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Pomidorus prikimškite šia mase. Dėkite į formą, pabarstykite sūriu ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Kimštus pomidorus galima patiekti ir šaltus. Reikia sumaišyti 150g varškės, 10 smulkintų alyvuogių ir smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų. Pagardinkite druska ir pipirais. Paruošta mase prikimškite išskobtus pomidorus ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis. „Kepurėlę” galima papuošti varškės taškeliais. Pomidorus galima prikimšti bet kokiomis salotomis.