Tiršta grybų sriuba
200 g. šviežių arba 70 – 100 g. savo sultyse virtų baravykų ar kt. grybų, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 0,5 svogūno arba poro, 0,5 morkos, 0,5 petražolės ar gabalėlis saliero, 1 litras vandens, 1 šaukštas grietinės arba 1 kiaušinio trynys, 3 – 4 šaukštai pieno.
Garnyrui: 2 šaukštai apkepintų kvietinės duonos kubelių arba virtų ryžių.
Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti mažais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Sriubos tirščius pertrinti per sietą arba sumalti mėsmale, sudėti į sriubą, dar užvirinti, pasūdyti.
Sriubą užbalinti pienu atskiesta grietine ar kiaušinio tryniu. Į lėkštes įberti apkepintos duonos kubelius ar biriai virtus ryžius ir užpilti sriubą.