Desertai, saldumynai

Braškės bučkis

šviežių braškių, pakelio žele, banano, pusės plytelės juodojo šokolado, purškiamos grietinėlės. Visų pirma reikia paruošti žele (ant pakelio parašyta kaip), tik pilti šiek tiek mažiau vandens. Sustingusią gražiai supjaustyti kvadratėliais. Dėti į gražią taurę, o ant viršaus- supjaustytas braškes, bananus, sutarkuotą šokoladą ir grietinėlę. Štai ir viskas!

AVIEČIŲ DESERTAS

2 šaukštai sviesto arba margarino, 200 ml avižų, 50 ml cukraus , 800 ml aviečių, 500 ml grietinės, 50 ml želės, Kremui: 200 ml varškės, 200 ml grietinės, 3 šaukštai fruktozės, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 500 ml uogų. Į keptuvę įdėkite sviesto arba margarino. Suberkite avižas ir cukrų. Skrudinkite, kol avižos įgaus auksinę spalvą. Nuplaukite […]

Kepti obuoliai su baltymais

6 obuoliai (Obuolys) 70 g medaus 100 g riešutų 100 g cukraus 3 stiklinės vandens 3 kiaušinių baltymai 2 šaukštai cukraus pudros cinamono gvazdikėlių Obuolius, išėmus sėklalizdžius, apvirti cukraus sirupe ir jame atšaldyti. Išėmus įdaryti kapotais riešutais, sumaišytais su medumi. Viršų apdėlioti kiaušinių baltymais, išplaktais su cukraus pudra, ir kepti orkaitėje.

Varškės putėsis

175 g sviesto 150 g smulkaus cukraus citrinos žievelės 7 kiaušiniai 2 – 3 šaukštai citrinos sulčių 750 g liesos varškės 75 g manų kruopų Dubenyje mediniu šaukštu sutrinkite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotą citrinos žievelės geltonąjį sluoksnį, įmuškite kiaušinio trynius (baltymus pasilikite) ir plakite, kol pasidarys vientisas mišinys. Įmaišykite varškę ir manų kruopas. Baltymus suplakyte […]

Varškės ir medaus desertas

3 tryniai, 300 g varškės, Plaktos grietinėlės, Cukraus, Medaus. Tris trynius ištrinti su cukrumi, sukant pilti tirpytą medų, sudėti ištrintą sviestą ir gerai išsukti. Po to sudėti ištrintą varškę (300g), išmaišyti, sudėti į taures, užpilti plakta grietinėle.

ŽELĖ TORTAS

1 didelis indelis grietinės cukraus 2 kiaušinių baltymai želatinos mandarinų arba apelsinų papuošimui: sausainių kokoso drožlių, mandarinų arba apelsinų. Darbo eiga. išplakame grietinę su cukrumi. Želatiną išbrinkiname ir ištirpdome. Kiaušinių baltymus išplakame iki purumo. Išplaktus baltymus, grietinę ir želatiną sumaišome. Sudedame mandarinus arba susmulkintus apelsinus. Dar kartą sumaišome. Visą masę supilame į indą. Pastatome šaltai, […]

DUONOS DESERTAS SU MORKOMIS

240g juodos duonos 300g morkų 300g obuolių 120ml vandens 60g cukraus 8g cinamono 80ml grietinėlės 20g cukraus pudros Morkas išverdame ir nuskutame bei sutarkuojame. Obuolius aplupame, išimame sėklalizdžius ir taip pat sutarkuojame. Įpilame truputį vandens, suberiame cukraus ir paviriname 8 min. snt silpnos ugnies. Atšaldome, išmaišome su tarkuota duona ir cinamonu. Sudėdame į indą, papuošiame […]

Obuoliai, įdaryti graikiniais riešutais

4-5 obuoliai, 100g graikinių riešutų, 75g cukraus, 100g razinų, truputis citrinos sulčių, citrinos žievės. Obuolius nuplauti ir, išimant sėklalizdžius, gerai išskobti vidų. Sukapotus riešutus sumaišyti su razinomis, cukrumi bei tarkuota citrinos žievele ir jais įdaryti obuolius. Po to obuolius sudėti į apkepo formą, apibarstyti kapotais riešutais ir kepti 15-20 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

Vaisių salotos

Reikės: braškių bananų obuolių kriaušių persikų ir mėgstamo jogurto Viską supjaustykite ir užpilkite mėgstamu jogurtu.Skanaus!

Vaisių salotos

Griežinėliais supjaustyti kelis kivius, kriaušę, apelsiną ir bananą. 1/8 l balto vyno, 2 trynius bei 1 kiaušinį išplakti iki putų. Šitaip paruoštą padažą užpilti ant vaisių. Paskrudinti migdolus ir jais apiberti desertą.