Tortai ir pyragai

Šokoladinis kavos tortas

Šokoladinis kavos tortas

Gal tai ir nėra pats pačiausias tortas, kuris tinka blog’o pradžiai, bet nesureikšminu to. Gaminau jį tiesiog norėdama išbandyti jau seniai išsaugota receptą. Tiesa, kažkiek jį keičiau, pagrindą ėmiau savo, viršų – iš originalaus recepto. Bandykite ir vertinkite patys. Pastabos: Aš dariau tortą 18 cm apvalioje formoje, todėl naudojau visko dvigubai mažiau, bet kitą kartą […]

Velykų pyragas

Tešlai: 250 g miltų, 100 g cukraus, po 80 g sviesto ir razinų, 2 tryniai, stiklinė stipraus šalto arbatos antpilo, po nubrauktą šaukštelį sodos ir kepimo miltelių, nutarkuota cirinos žievelė, truputis druskos. Glajui : 120 g cukraus pudros, šaukštelis citrinos sulčių, citrinos griežinėlių pyragui papuošti, šaukštas vandens. Į puodelį supilti arbatos antpilą, sudėti razinas ir […]

Velykų keksas

Jums reikės: 175g sviesto, 175g šviesiai rudo cukraus, 3 vidutinių kiaušinių, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 175g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo moltelių. Kremui: 125g minkšto sviesto, 125g cukraus pudros. Papuošimui: mažyčių šokoladinių kiaušinukų. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Dideliame dubenyje mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Palikite atvėsti 5 min., tada išimkite ant grotelių ir leiskite […]

Velykinis baltymų tortas

300g cukraus, 12 šaukštų susmulkintų lazdyno riešutų, 2 šaukštai krakmolo, 6 kiaušinių baltymai, mažas žiupsnelis druskos. Kremui: 3 kiaušinių tryniai, 50g kakavos miltelių, 250g cukraus, 300g sviesto. Puošimas fantazijos reikalas. Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos. Po truputį beriame 6 šaukštus cukraus ir plakame toliau. Likusį cukrų sumaišome su susmulkintais riešutais ir atsargiai įmaišome į išplaktus […]

Bananinis keksas

Bananinis keksas

300g miltų, 200g cukraus, 3 bananai, 4 kiaušiniai 3 šaukštai grietinės, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 2 šaukštai cukatų, 15g vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos, 2 šaukštai sviesto formai patepti, 2 šaukštai džiūvėsėlių formai pabarstyti, 100g šokolado. Bananus maišikliu sutrinti su grietine, sudėti cukatas, druską ir supilti 100g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti cukrų, plakant suberti vanilinį […]

Pyragas su grybais

Tešlai reikės: 3 stiklinės miltų, 1 stiklinė pieno, 1 pakelis sausų mielių (10 g), 50 g sviesto, 2 kiaušiniai, 1 valg. šaukšt. cukraus, žiupsnelis druskos. Įdarui: 500 g šviežių grybų, 1 didelė svogūno galva, druskos ir pipirų pagals skonį, 1 valg. šaukšt. miltų. 2 stiklines miltų prasijokite, suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius. Truputį pašildytame […]

Käsekuchen (vokiškas varškės pyragas)

Pagrindui: 80 g sviesto, 100 g cukraus, 1 kiaušinis, pusė pakelio (šaukštelis) kepimo miltelių, 200-250 g miltų. Varškės masei: 4 pak. (800 g) liesos varškės, 50 g minkšto sviesto, 2 šaukštai grietinės, 150 g cukraus, 1,5 pak. vanilinio pudingo miltelių, 5 išplakti baltymai, 5 tryniai Tešlą gaminame: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynį, išplaktą […]

Vokiškas šokoladinis pyragas (3 dalys)

110 g. šokolado, 0,5 stiklinės verdančio vandens, 1 stiklinė sviesto, 2 stiklinės cukraus, 4 kiaušinių tryniai, 4 kiaušinių išplakti baltymai, vanilės, 2,5 stiklinės miltų, 1 arbatinis šaukštelis sodos, žiūpsnelis druskos, 1 stikinė rūgpienio. Glaistui: 1 stiklinė sutirštinto pieno, 1 stiklinė cukraus, 3 kiaušinių baltymai, 0,5 stiklinės sviesto, vanilės, 1,3 stiklinės kokoso drožlių, 1 stiklinė skaldytų […]

Angliškas keksas

300 g miltų, 150 g sviesto, 200 g cukraus pudros, 4 kiaušinių, 1 šaukšto kepimo miltelių, 100 g razinų, po 50 g graikinių riešutų, migdolų, figų, datulių, kepintos apelsinų žievelės, 100 ml romo. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusunkite, razinas pamirkykite rome, nusunkite.Riešutus ir migdolus supjaustykite.Vaisius ir riešutus apvoliokite miltais, sviestą sutrinkite su cukrumi ir tryniais, sudėkite […]

Bananų pyragas su šokoladu

Jums reikės: 2 prinokusių bananų, 180g sviesto, 100g cukraus, 270g avižinių dribsnių, 3 šaukštų sirupo,50g razinų, 50g graikiškų riešutų, 150g šokolado, šaukštelio grietinės. Sviestą ištirpinkite su cukrumi ir sirupu. Bananus sutrinkite plaktuvu. Riešutus paspraginkite ir susmulkinkite.Sumaišykite su avižiniais dribsniais ir razinomis. Kartu su bananais sudėkite į sviesto masę ir viską sumaišykite.Skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Ant […]