Angliškas keksas


300 g miltų,
150 g sviesto,
200 g cukraus pudros,
4 kiaušinių,
1 šaukšto kepimo miltelių,
100 g razinų,
po 50 g graikinių riešutų, migdolų, figų, datulių, kepintos apelsinų žievelės,
100 ml romo.

Džiovintus vaisius nuplaukite, nusunkite, razinas pamirkykite rome, nusunkite.Riešutus ir migdolus supjaustykite.Vaisius ir riešutus apvoliokite miltais, sviestą sutrinkite su cukrumi ir tryniais, sudėkite miltus ir kepimo miltelius, vaisius, atsargiai sumaišykite su išplaktais baltymais.Tešlą sudėkite į formą, išklotą sviestiniu popieriumi, paviršių įpjaukite peiliu, pamirkytu išlydytame svieste.Kepkite apie 2 val 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.Kekso paviršių galima papuošti džiovintais ir cukruotais vaisiais.