Šokoladu apipilti vyšnių pyragaičiai
(48 pyragaičiai)
1,5 puodelio miltų
0,5 puodelio kakavos miltelių
0,5 puodelio sviesto arba margarino
1 puodelis cukraus
0,25 šaukštelio druskos
0,25 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
0,25 šaukštelio sodos
1 kiaušinis
1,5 šaukštelio vanilės
48 nusausintos konservuotos vyšnios
170 g pusiau saldaus šokolado gabaliukų
0,5 puodelio saldaus kondensuoto pieno
1. Dubenyje sumaišykite miltus ir kakavos miltelius, atidėkite. Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu vidutiniu-dideliu greičiu plakite sviestą arba margariną 30 sekundžių arba kol suminkštės. Supilkite cukrų, druską, kepimo miltelius ir nugesintą sodą. Plakite, kol viskas gerai susimaišys. Sudėkite kiaušinį ir vanilę. Gerai išplakite. Plakdami po truputį supilkite miltus su kakava.
2. Iš tešlos suformuokite 2,5 cm skersmens rutuliukus; sudėkite į neišteptą kepimo skardą. Kiekvieno rutuliuko centrą paspauskite nykščiu. Nusausinkite vyšnias, palikdami sultis. Padėkite po vyšnią į kiekvieno pyragaičio centrą. Nedideliame inde sumaišykite šokolado gabaliukus ir saldintą kondensuotą pieną; kaitinkite, kol šokoladas ištirps. Įmaišykite 4 šaukštelius vyšnių sulčių.
3. Šaukštu uždėkite apie 1 šaukštelį glajaus ant kiekvienos vyšnios, paskirstykite, kad jis padengtų visą vyšnią. (Jei reikia, glajų galima atskiesti vyšnių sultimis.)
4. Kepkite 1800C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Išėmę padėkite ant vielinio padėklo, atvėsinkite.
Uždengus galima saugoti kambario temperatūroje iki 2 dienų.