Kimšti baklažanai


4 porcijoms reikės:
2 baklažanų,
1 svogūno,
3 šaukštų sviesto,
400 g mažų šaldytų morkyčių,
200 g šaldytų kukurūzų,
druskos, pipirų, aliejaus.

Sūrio padažui:
6 – 7 šaukštus sviesto,
10 šaukštų miltų,
1/2 l pieno,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
muskato riešutų, druskos.

Baklažanus perpjaukite perpus ir išvalykite sėklytes. Pabarstykite druska, o kai išleis sultis, nuplaukyte ir pašlaikstikite aliejumi. Kepkite 10 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Smulkintą svogūną pakepinkite svieste. Sudėkite truputį atšildytas morkytes ir kukurūzus. Kepkite 2 – 3 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Padažas:
Miltus apkepkite svieste, supilkite pieną ir pavirkite maždaug 5 min visą laiką maišydami. Įmaišykite sūrį ir pagardinkite prieskoniais.
Prikimškite baklažanus įdaro ir užpilkite sūrio padažu. Kepkite 5 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.