Velykų keksas


Jums reikės:

175g sviesto,
175g šviesiai rudo cukraus,
3 vidutinių kiaušinių,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
175g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo moltelių.

Kremui:
125g minkšto sviesto,
125g cukraus pudros.

Papuošimui:
mažyčių šokoladinių kiaušinukų.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Dideliame dubenyje mikseriu suplakite sviestą su cukrumi. Palikite atvėsti 5 min., tada išimkite ant grotelių ir leiskite visai atšalti. Tuo tarpu dubenyje sumaišykite sviestą su cukraus pudra. Po vieną sudėkite kiaušinius, visą laiką maišydama mikseriu. Įmaišykite vanilės ekstraktą, paskui- miltus. Sudėkite tešlą į apvalią formą su skyle ir kepkite 25-30 min. Šaukštu ant iškepto ir ataušusio pyrago dėkite kremą. Vidurį pripildykite mažų šokoladinių kiaušinių.