Tortai ir pyragai

KEKSAS SU FIGOMIS IR RAZINOMIS

125g lazdynų riešutų 0,5 šaukštelio cinamono 125g džiovintų figų 125g miltų 250g razinų 50g krakmolo 3 kiaušiniai 1 šaukštelis kepimo miltelių 125g cukraus 60g kapotų migdolų 1 pak. vanilininio cukraus 125g cukruje konservuotos 1 šaukštas romo citrinos žievelės Perskelkite lazdynų riešutus pusiau, o figas supjaustykite mažais kubeliais. Dubenyje mikseriu, nustatę maksimalų greitį, plakite kiaušinius, kol […]

Pyragaičiai su ananasais

4 kiaušiniai, 125g cukraus pudros, 125g migdolų pudros, 100g ananasų sirupe, 55 vafliukai(5 cm skersmens). Dubenyje suplakite kiaušinių baltymus iki baltų putų, po to lėtai įmaišykite cukrų ir migdolus. Susmulkinkite nuvarvintas ananasų riekeles ir įmaišykite į masę. Ant kiekvieno vafliuko uždėkite po gumulėlį masės. Sviestu pateptą skardą išklokite kepimo popieriumi ir išdėliokite pyragaičius.Dėkite į orkaitę, […]

Vaisių tortas

Apytiksliai 2,5 kg 800g sausainių, 1 skardinė konservuotų persikų, 800g obuolių, 800g bananų, 200g razinų, 150g džiovintų abrikosų, 1 citrina, 30g fruktozės, truputį cinamono. Torto formą iškloti maistine plėvele arba folija. Dėti sluoksnį sausainių, pašlakstyti sirupu nuo konservuotų persikų. Obuolius nuvalyti, sutarkuoti šiaudeliais, išspausti į juos pusę citrinos, suberti cinamoną ir fruktozę. Razinas ir abrikosus […]

Slyvų plokštainis

700g slyvų 16g vanilinio cukraus 250g miltų 1 šaukštas cukraus pudros 125g margarino 4 šaukštai cukraus pudros 1 trynys Į miltus suberti vanilinį cukrų, cukraus pudrą, sudėti margariną ir viską kapoti peiliu. Įpilti šaukštą šalto vandens, įleisti trynį ir užminkyti tešlą. Valandą palaikyti šaldytuve, paskui iškočioti ir dėti į kepimo formą (tešlos kraštus užriesti). Slyvas […]

Bezė pyragaičiai su vaisiais

6-8 porcijoms reikės: 4 baltymų, 4 šaukštų cukraus, vanilinio cukraus, 2-3 kivių, vyšnių iš kompoto,apelsino, 2 šaukštų abrikosų arba persikų džemo, šokoladinio glajaus, žiupsnelio druskos. Baltymus suplakite su druska, 1,5 šaukšto cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kai putos sustandės, indą su jomis įdėkite į puodą su karštu vandeniu ir toliau ant garų plakite su likusiu cukrumi […]

ŠOKOLADINIS EŽYS

100g. šokolado, 140g. sviesto, 6 kiaušiniai, 150g. miltinio cukraus, 50g. džiūvesėlių, 50g.miltų, 100g. šokolado glajaus. Šokoladą sulaužyti mažais gabaliukais, pašildyti karšto vandens vonelėje ir ataušinti. Sviestą ir 50 gramų cukraus ištrinti iki putų, trinant sudėti trynius ir ištirpintą šokoladą. Baltymus suplakti iki standžių putų, beriant 100g cukraus. Į baltymus suberti džiuvesėlius sumaišytus su miltais. Viską […]

TORTAS SU BANANAIS IR ABRIKOSAIS

300g miltų 4 bananai 2a.š. kepimo miltelių 5a.š. citrinų sulčių 100g cukraus 1š. likerio (geriausia abrikosų) 1pak. vanilininio cukraus 25g smulkintų migdolų 1žiupsnelis druskos 150g cukraus pudros 1 kiaušinis 2-3š. bananų nektaro 125g sviesto 500gabrikosų su sirupu Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ant minkymo lentos ir viduryje padarykite duobutę. Į ją berkite cukrų, druską, […]

Citrininiai pyragaičiai

Jums reikės: 3 kiaušinių, 100g cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 5 šaukštų miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 500g tirštos grietinės, 1 citrinos sulčių ir žievelės, citrinos griežinėlių ir melisos lapelių. Baltymus ir žiupsnelį druskos suplakite. Pakdama suberkite pusę kiekio cukraus ir vanilinio cukraus. Sudėkite trynius. Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite su mase. Dvi formas išklokite […]

TORTAS "ŠVELNUMAS''

1 indelis kondensuoto pieno kremui: 2 kiaušiniai 400g grietinės 1 stiklinė miltų 200g cukraus 0,5 šaukštelio sodos papuošimui: 1 šaukštas acto kokoso drožlių Kondensuotas pienas, kiaušiniai ir miltai gerai išmaišomi. Soda užgesinama actu ir sudedama įtešlą. Gerai išmaišome. Tešlą padaliname į trys dalis ir iš kiekvienos dalies iškepame po apskritimą. Kremui grietinę išplakame su cukrumi. […]

Varškės pyragas

Po 3 šaukštus sviesto ir grietinės, 6 kiaušinio tryniai, 2,5 stiklinės miltų, 800g varškės, 3/4 stiklinės cukraus, 1 citrinos žievelė. Sviestą išsukti iki baltumo, įdėti 2 šaukštus grietinės, 2 trynius ir gerai išmaišyti. Dėti tiek persijotu miltų , kad būtų galima iškočioti tešlą .Paimti išardomą kepimo formą ,pertepti ją sviestu. Tešlą įspausti į dugną , […]