Vaisių tortas


Apytiksliai 2,5 kg
800g sausainių,
1 skardinė konservuotų persikų,
800g obuolių,
800g bananų,
200g razinų,
150g džiovintų abrikosų,
1 citrina,
30g fruktozės,
truputį cinamono.

Torto formą iškloti maistine plėvele arba folija. Dėti sluoksnį sausainių, pašlakstyti sirupu nuo konservuotų persikų. Obuolius nuvalyti, sutarkuoti šiaudeliais, išspausti į juos pusę citrinos, suberti cinamoną ir fruktozę. Razinas ir abrikosus nuplikyti. Ant sausainių sudėti pusę obuolių masės. Pabarstyti razinomis. Suberti laužytų sausainių sluoksnį, sudėti trintus konservuotus persikus. Uždėti sluoksnį sausainių, pašlakstyti sirupu. Sudėti sutrintus bananus ir likusias citrinos sultis. Užberti laužytų sausainių sluoksnį, sudėti likusią obuolių masę. Suberti likusias razinas, susmulkintus abrikosus. Tortą uždengti maistine plėvele ar folija ir palikti 8-10 val. šaltai. Geriausiai gaminti iš vakaro.