Marinuotas kiškis


Vidutinio dydžio kiškis,
125 g lašinių,
3 valgomieji šaukštai marinato,
pilnas arbatinis šaukštelis druskos,
pusė arbatinio šaukštelio pipirų,
2 stiklinės sultinio, stiklinė grietinėlės,
2-3 buteliai alaus.

Kiškiui nudirti odą ir jį išdaryti.Užpilti alum ir jame palaikyti 2 dienas.Paskui kiškį išimti, apdžiovinti ir prikimšti pasūdytų bei papipirintų lašinių juostelių.Kiškį paguldyti ant keptuvės nugara žemyn ir iškepti smarkiai įkaitintame svieste.Paskui įpilti truputį vandens ir troškinti uždengus, kol bus gatavas.Tarpais vis palaistyti išsiskyrusiomis sultimis.Kai mėsa pasidarys beveik minkšta, supilti pakaitintą grietinėlę.Kiškį tiekti pašildytame dubenyje.Atskirai paduoti aštrų padažą.Garnyrui tinka raudongūžiai kopūstai ir bruknių kompotas.
Apskaičiuota 6-8 porcijoms.