Bezė pyragaičiai su vaisiais


6-8 porcijoms reikės:
4 baltymų, 4 šaukštų cukraus, vanilinio cukraus, 2-3 kivių, vyšnių iš kompoto,apelsino,
2 šaukštų abrikosų arba persikų džemo,
šokoladinio glajaus,
žiupsnelio druskos.

Baltymus suplakite su druska, 1,5 šaukšto cukraus ir vaniliniu cukrumi. Kai putos sustandės, indą su jomis įdėkite į puodą su karštu vandeniu ir toliau ant garų plakite su likusiu cukrumi apie 20min. Nukelkite nuo ugnies. Plakite, kol atauš.
Iš baltymų putų konditeriniu švirkštu suformuokite skardoje, išklotoje sviestiniu popieriumi , maždaug 12 lizdelio formos pyragaičių. Kepkite 15 min. iki 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kivius ir apelsiną nulupkite, kivį supjaustykite griežinėliais. Apelsiną padalykite skiltelėmis. Vyšnias nusunkite. Vaisius sudėkite į „lizdelius”. Džemą truputį pavirkite su šaukštu vandens. Sutrinkite. Tolygiai aptepkite juo vaisius. Šokoladinį glajų pakaitinkite, kad suskystėtų, ir juo papuoškite „lizdelius”. Palikite, kad sustingtų.