Gėrimai

Meliono kokteilis

2 porcijoms reikės: 2 stiklinių supjaustyto meliono, 1/2 stiklinės lieso jogurto, 1 šaukšto malto imbiero, 1 šaukšto vanilinio cukraus, 6 gabaliukų ledo. Viską suplakite ir įdėkite į šaldytuvą.

Aštrus cinamono kokteilis

2 porcijoms reikės: 2 stiklinių virinto vandens, 2 ŠAUKŠTELIŲ ŽALIOSIOS ARBATOS, 1 LAZDELĖ CINAMONO, 2 ŠAUKŠTŲ ŠVIEŽIŲ APELSINŲ SULČIŲ. Užplikykite arbatą.Nukoškite.Supilkite apelsinų sultis.Išmaišykite ir įdėkite cinamono lazdelę.Patiekite karštą.

Kriušonas iš vasarinių vaisių su arbata

Šį vasarišką kriušono receptą galima keisti savo nuožiūra. Galite pasirinkti kitus vaisius, negu pateikti recepte, o alkoholinius gėrimus papildyti džinu, kalvadosu arba vaisių spiritu. Raudonasis ir putojantis vynas neturi būti pernelyg sausas, kad gėrimo skonis nebūtų pernelyg aitrus. Jeigu reikia, ši gėrimą galite šiek tiek pasaldinti. Gerai paruoštas kriušonas atgaivina kaip joks kitas gėrimas ir […]

"DIENOS VĖSA"

250 ml apelsinų sulčių 50 ml cukraus sirupo 100 ml šaltos arbatos 500 ml pieno dviejų citrinų nutarkuotų žievelių 0,5 šaukštelio trinto muskato riešuto Pieną atšaldyti šaldiklyje, kol pradės formuotis atskiri pieno ledo gabaliukai. Atšaldytą pieną suplakti mikseriu. Plakant sudėti tarkuotą citrinos žievelę ir muskato riešutą, supilti cukraus sirupą, arbatą, apelsinų sultis. Tiekiama aukštose stiklinėse, […]

Melionų gėrimas

Pusė labai gerai prinokusio meliono, 1/4 stiklinės apelsinų sunkos, 2 stiklinės šalto pieno, 1/4 stiklinės šalto(virinto) vandens, 2 šaukštai medaus, 3 šaukštai vanilinių ledų. Melioną susmulkinti, viską dėti į mikserį ir gerai išplakti. Supilti į stiklines ir patiekti. Priedus galima keisti pagal savo skonį.

Citrusinis balzamas

2 porcijoms reikės: 1 apelsino, padalyto skiltelėmis, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukšto klevų sirupo, 1/2 stiklinės greipfrutų sulčių, 1 pakelio lieso jogurto, 1 šaukšto medaus, 6 gabaliukų ledo Visus komponentus suplakite.

Apelsinų gėrimas

1 stiklinė apelsinų sulčių, 1 trynys, 1 arbat. šaukštelis medaus, 0.5 arbat. šaukštelio citrinos sulčių. Trynys ištrinamas su medumi ir citrinos sultimis.Viskas sumaišoma su sultimis.Galima įdėti kelis ledo gabaliukus.

Švediška arbata

Kondensuotas pienas, 3/4 l šilto vandens, šaukštelis juodosios arbatos. Pienas išmaišomas šiltame vandenyje, mišinys užvirinamas. Arbatžolės suberiamos į indą ir užpilamos verdančiu mišiniu. Laukiama tol, kol arbata visai išbrinksta. Geriama šalta.

Vanilinis kokteilis

80 g. vanilinio likerio, 80 g. brendžio, 300 g. grietinėlės, ledo.

Putojantis uogų likeris

Į indelius ledo kubeliams šaldyti dėkite braškių puseles, užpilkite vandens ir įdėkite į šaldiklį. Keletą kubelių su uogomis dėkite į aukštas šampano taures ir užpilkite putojančiu vynu.