Gėrimai

Gaivinantis, aistras žadinantis, gėrimas

Gaminimo trukmė: 1 minutė Pateikimas: atšaldytas arba karštas (vietoj vakarinės arbatos) Reikalingi produktai: maltas muskato riešutas imbieras cinamonas 1 šaukštelis medaus citrinos sultys virintas arba mineralinis vanduo Paruošimas: Visus ingridientus (kiekis – pgl. skonį) išmaišyti karštame/šaltame vandenyje. p.s. visi prieskoniai – aktyvūs afrodiziakai. Nepadauginkit!

Morkų-obuolių kokteilis

(3 porcijos) 3 vidutinio dydžio morkos (nuluptos ir supjaustytos gabaliukais) 0,75 puodelio verdančio vandens 1,5 puodelio obuolių sulčių 1. Nedideliame uždengtame puode virkite morkas 3/4 puodelio verdančio vandens apie 20 minučių arba kol jos bus minkštos. Atvėsinkite. Perdėkite morkas ir skystį, kuriame jos buvo verdamos, į virtuvinio kombaino indą. Supilkite obuolių sultis. Uždenkite; plakite, kol […]

Mėtinis kokteilis

150 g. degtinės, 150 g. mėtinio likerio, 150 g. saldžios grietinėlės, ledo

Kiaušininė arbata – punšas

6 šaukšteliai arbatžolių, 0,5 l vandens, 2 kiaušinio tryniai, 35g cukraus, muskato riešutėlis. Arbatžolės ir riešutėlis 5 min. užpilami verdančiu vandeniu. Tryniai gerai išplakami su cukrumi ir sudedami į arbatos antpilą. Išpilstoma į punšo bokalus ir patiekiama.

Raudonojo vyno punšas

3 l raudonojo vyno, 0,25 l romo, 1 citrina, 2-ų apelsinų sultys, 8 gvazdikėliai, 1 cinamono lazdelė (apie 4 cm ilgio), 4 šaukštai cukraus. Puode sumaišyti raudonąjį vyną ir romą. Citriną nuplauti po karštu vandeniu, tuomet nusausinti. Plonai nulupti jos žievelę, po to išspausti sultis. Citrinos skiltis kartu su išspaustų apelsinų sultimis, gvazdikėliais, cinamono lazdele […]

Braškių likeris

1-1.5 stiklinės degtinės, 1 stiklinė cukraus, apie 0.5 kg braškių, 3-4 gvazdikėliai. Į 1 l talpos stiklainį sluoksniais dedame braškes ir cukrų, užpilame degtine, įmetame gvazdikėlius.1 parą laikome kambario temperatūroje ir 2 paras šaltai. Likerį galima patiekti su smulkiai supjaustytomis braškėmis.

Kelių vaisių kokteilis

(6 porcijos) 2 atšaldyti bananai 0,6 puodelio braškių arba mango skiltelių (Braškės ir žemuogės) 340 g atšaldytų vynuogių sulčių(arba mango, abrikosų, braškių nektaro) 230 g jogurto 1 šaukštas medaus (nebūtina) 2 šaukštai maltų pistacijų (nebūtina) Sumaišykite bananus; braškes arba mango gabaliukus; vynuogių sultis arba vaisių nektarą; jogurtą; ir, jei norite, medų virtuvinio kombaino inde. Uždenkite […]

Braškių gardumynas

2 porcijoms reikės: 1 stiklinės ketvertukais supjaustytų braškių, 1 banano, 2 šaukštų medaus, 4 gabaliukų ledo Visus komponentus gerai suplakite.

Arbatos kokteilis su bananais

2 bananai, 6 ml bananu likerio, 4 ml konjako, 1/2 I vandens, 5 arbat. š. juodosios arbatos, 50 g gabalinio cukraus, 6 lašai likerio Angostura Bitter Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais, apipilti bananu likeriu, konjaku ir palaikyti 2-3 valandas, kad pritrauktų. Užvirtinti vandenį, užplikyti arbata, prieš tai įdėjus gabalinio cukraus, palaikyti 4-5 minutes, perkošti ir atšaldyti. […]

Persikų kokteilis

(2 porcijos) 500 g vanilinių ledų 1 vidutinis persikas, be kauliuko, nuluptas ir supjaustytas gabaliukais 1 šaukštas medaus supjaustyto šviežio persiko gabaliukų (nebūtina) susmulkintų žemės riešutų (nebūtina) 1. Į virtuvinio kombaino indą sudėkite ledus, persiko gabaliukus ir medų. Uždenkite ir plakite iki vientisos masės. 2. Supilkite į 2 stiklines. Jei norite, papuoškite persiko gabaliukais ir […]