Gėrimai

Rio

4porcijos 8 arbatiniai šaukšteliai tirpios kavos, 2 taurelės mokos likerio, 1/2lvaniliniiį (arba mokos) ledą, 1/21 šalto vandens Kava ištirpinama vandenyje ir drauge su vaniliniais ledais supi­lama į mikserį, suplakama. Masė supilama į keturias pailgas stik-lines, į kiekvieną įpilama tru­putį mokos likerio. Patiekiama su kokteilių šiaudeliu ir ledo gabalėliais.

Arbata su ledu

1 I vandens, 10-12 arbat. š. juodosios arbatos, cukraus ir citrinos sulčių pagal skonį, ledo gabaliukų. Užplikyti ypač stipria arbata, perkošti ir pagardinti cukrumi bei citrinos sultimis. 2/3 stikliniu užpildyti ledo gabaliukais ir užpilti karšta arbata. Dėl šoko poveikio išlieka visos arbatos sudėtyje ęsančios biologiškai aktyvios medžiagos, aromatas, skonis ir spalva.

Persikų ir migdolų kokteilis

2 porcijoms reikės: 1,5 stiklinės migdolų pienelio, 2 didelių persikų, nuluptų ir supjaustytų, 3 šaukštų medaus, 1 šaukšto šviežių citrinų sulčių, 8 gabaliukų ledo. Visus komponentus suplakite plaktuvu, kad masė būtų vientisa.

Karamelinis punšas

1 citrina, 150 g. gabalinio cukraus, 1 stiklinė romo, 0,3 litro balto vyno, 0,3 litro virinto vandens. Citrinų žievelė nutrinama gabaliniu cukrumi. Cukrus sudedamas į puodą, paskrudinamas ir, užpylus vynu, maišant verdama, kol cukrus ištirpsta. Supilamas vanduo ir citrinos sultys, nukošiama ir geria atšaldoma.

Šermukšnių ir kiaušinių pienas

1 stiklinė pieno, 2 šaukštai šermukšnių sirupo, 1 šaukštas braškių sirupo, 1 kiaušinis. Viską sudėti ir išplakti.

Aviečių antpilas

1,5litro reikės: 1kg aviečių, vanilės lazdelės, 1l spirito(50proc.), 150g cukraus. Avietes užpilkite spiritu, uždarykite ir palikite pastovėti 2 ar 3 savaites. Tada perkoškite per dvigubai sulenktą marlę. Supilkite į sirupą , pagamintą iš cukraus ir 2 stiklinių vandens. Supilkite į butelius ir palikite pastovėti maždaug 3 savaites.

KREPŠINIO KARŠTLIGĖ

100ml Cinzano Orancio 50ml Sprite Įdėti ledo ir apelsino griežinėlį.

"Blue lady"

1 stiklinei reikės: 30 ml džino, 10 ml likerio „Blue Curacao” gaivaus gėrimo, 1-2 kubelio ledo, citrinų griežinėlių, mėtų lapelių. Į indą kokteiliams maišyti įpilkite džiną, „Curacao” likerį ir gaivųjį gėrimą. Viską suplakite. Gėrimą supilkite į aukštą stiklinę ir sudėkite ledą. Dar įdėkite po griežinėlį citrinos ir mėtų lapelių. Stiklinės kraštus papuoškite citrinų griežinėliais.

Juodos duonos alus

1 kepalas juodos duonos, 50g mielių, 10g apynių spurgų, 10l vandens. Duoną supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37C temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2-3 šaukštais cukraus, ir įberiame apie 0,5 kg cukraus. Parą alų laikome šiltai, […]

Aromatingas kokteilis su persikais

2 porcijoms reikės: 1 šaukštelio žaliosios arbatos, 1 stiklinės virinto vandens, 2 puselių nulupto ir supjaustyto persiko, 2 šaukštų persikų džemo Užplikykite arbatą.Nukoškite.Kai atvės, sudėkite supjaustytus persikus ir džemą.Suplakite plaktuvu.